Global News

WSJ: Η Deutsche Bank δεν είναι η επόμενη Credit Suisse

WSJ: Η Deutsche Bank δεν είναι η επόμενη Credit Suisse
Οι μετοχές της Deutsche Bank, οι οποίες έχουν χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας τους μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, υποχώρησαν έως και 14,9% την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Αναλυτές της Autonomous Research απέρριψαν τις ανησυχίες για την Deutsche Bank, λέγοντας ότι οι ανησυχίες των επενδυτών φαίνονται άστοχες και ότι δεν ανησυχούν για τη βιωσιμότητά της. Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε την Παρασκευή και το κόστος ασφάλισης του χρέους της έναντι χρεοκοπίας εκτινάχθηκε, ως το τελευταίο σημάδι ανησυχίας των επενδυτών σχετικά με τη σταθερότητα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Ο τραπεζικός τομέας της Ευρώπης είχε μια δύσκολη πορεία την τελευταία εβδομάδα, με τη διάσωση της Credit Suisse με την υποστήριξη του κράτους και την αναταραχή μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ που τροφοδοτούν τις ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού τομέα.

Οι μετοχές της Deutsche Bank, οι οποίες έχουν χάσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας τους μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, υποχώρησαν έως και 14,9% την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Οι μετοχές υποχώρησαν τελευταία κατά 13% στα 8,13 ευρώ (9,16 $). Οι ανταλλαγές πιστωτικού κινδύνου (CDS) της Deutsche Bank – μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων – αυξήθηκαν πάνω από 220 μονάδες βάσης (bps) – τις περισσότερες από τα τέλη του 2018 – από 142 bps μόλις πριν από δύο ημέρες, με βάση στοιχεία της S&P Market Intelligence.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είδε 3 δισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται από την αγοραία της αξία σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το κόστος ασφάλισης του χρέους της Credit Suisse έναντι χρεοκοπίας αυξήθηκε, ενώ οι μετοχές του ελβετικού δανειστή υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, η εταιρεία ερευνών Autonomous ανέφερε σε έκθεσή της την Παρασκευή ότι η Deutsche Bank είναι σε «γερή κατάσταση» και «όχι η επόμενη Credit Suisse».

Δεν έχουμε καμία ανησυχία για τη βιωσιμότητα ή τα σήματα περιουσιακών στοιχείων της Deutsche. Για να είμαστε ξεκάθαροι – η Deutsche ΔΕΝ είναι η επόμενη Credit Suisse", ανέφερε η έκθεση. Ορισμένα από τα ομόλογα της Deutsche Bank, εν τω μεταξύ, ξεπουλήθηκαν επίσης. Τα 7,5% πρόσθετα ομόλογά της σε δολάριο Tier-1 υποχώρησαν σχεδόν 6 σεντς στα 70,054 σεντς για το δολάριο, ωθώντας την απόδοση στο 27%. Αυτή η απόδοση είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτή που ήταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες, με βάση τα δεδομένα του Tradeweb.

Τα «AT1» που εκδίδονται από τράπεζες έχουν δεχθεί πιέσεις από τη στιγμή που η Credit Suisse αναγκάστηκε να διαγράψει 17 δισεκατομμύρια δολάρια από τα AT1 της ως μέρος μιας αναγκαστικής εξαγοράς από την UBS το Σαββατοκύριακο. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ είπε στους ηγέτες της ΕΕ ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι ανθεκτικές επειδή έχουν ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας, αλλά ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να παράσχει ρευστότητα εάν χρειαστεί, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments