Αθλητισμός

Μαρόκο – Βραζιλία 2-1

Μαρόκο – Βραζιλία 2-1

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το Μαρόκο επιβεβαίωσε πως η πορεία μέχρι τους «4» του Μουντιάλ μόνο τυχαία δεν ήταν και πανηγύρισε ιστορική φιλική νίκη απέναντι στη Βραζιλία (2-1), μπροστά στο κατάμεστο γήπεδο της Ταγγέρης (65.000 φίλαθλοι).

Ήταν ένα ματς ιστορικού χαρακτήρα και θριαμβευτικής ατμόσφαιρας ήδη πριν από τη σέντρα. Η εθνική Μαρόκου γοήτευσε τα πλήθη και πραγματοποίησε την κορυφαία πορεία αφρικανικής χώρας σε Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ, γι’ αυτό και η επιστροφή στη δράση και μάλιστα εντός συνόρων προμηνυόταν αποθεωτική. Πόσω μάλλον για ένα φιλικό απέναντι στην παγκόσμια υπερδύναμη, Βραζιλία, στο πρώτο της παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Τίτε. Αν, όμως, η περίσταση έμοιαζε ξεχωριστή από νωρίς, το αποτέλεσμα της ομάδας του Γουαλίντ Ρεγκραγκί μετέτρεψε πραγματικά τη βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία για τους 65.000 φίλους της που έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Ταγγέρης, βλέποντας τη χώρα τους να επικρατεί της Σελεσάο με 2-1 και να τη νικά για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Τα Λιοντάρια του Άτλαντα επιβεβαίωσαν ότι η υπερβατική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν προϊόν συγκυριών ή ένα… πυροτέχνημα, μπαίνοντας στο ματς με στόχο τη νίκη γοήτρου που θα σηματοδοτούσε και μια άτυπη φιέστα μετά τη μοναδική επιτυχία του περασμένου Δεκεμβρίου. Και στο 29′, ο Σοφιάν Μπουφάλ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, απέναντι στους Βραζιλιάνους που είχαν στον πάγκο ως υπηρεσιακό τον Ραμόν Μενέζες, εν αναμονή της πρόσληψης μόνιμου τεχνικού πιθανότατα από το εξωτερικό (Κάρλο Αντσελότι το πλέον φημολογούμενο όνομα).

Η Σελεσάο βρήκε απάντηση στο β’ μέρος με τον Κασεμίρο (67′), αλλά η αύρα νίκης και η θέληση των Μαροκινών επικράτησε στο φινάλε, με τον Σαμπίρι να γράφει το τελικό 2-1 στο 79′ με ωραίο γυριστό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Πανδαιμόνιο στις εξέδρες και ένα αποτέλεσμα-μνημείο για τις επόμενες δεκαετίες και παράσημο για το θαυματουργό σύνολο του coach Ρεγκραγκί.

Έντερσον: «Πολύ πιθανό ο Αντσελότι να αναλάβει την εθνική Βραζιλίας»

«Έχω συζητήσει γι’ αυτό με Μιλιτάο, Βινίσιους και Κασεμίρο και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθει στην εθνική Βραζιλίας»δήλωσε συγκεκριμένα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments