Κόσμος

Ρωσία: Προχωρά σε ανάπτυξη πυρηνικών στη Λευκορωσία

Ρωσία: Προχωρά σε ανάπτυξη πυρηνικών στη Λευκορωσία

Πηγή Φωτογραφίας: IPS Journal

Ρωσία: Ως απάντηση στις στρατιωτικές ενισχύσεις που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία

Συμφωνία με την γειτονική Λευκορωσία σύναψε η Ρωσία για την εγκατάσταση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, όπως μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Tass, το οποίο με τη σειρά του αναφέρει πως πρόκειται για δηλώσεις του ίδιου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων, είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης για την αποθήκευση των τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δε θα μεταφέρει στην πραγματικότητα τον έλεγχο των όπλων στο Μινσκ.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει ήδη σταθμεύσει 10 αεροσκάφη στη Λευκορωσία ικανά να φέρουν τακτικά πυρηνικά όπλα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, δήλωσε ο Πούτιν.

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», τόνισε ο Πούτιν, σύμφωνα με τον Tass.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments