Πολιτική

Άδωνις: Ο Σύριζα είναι το πιο σιχαμένο κόμμα της μεταπολίτευσης

Άδωνις: Ο Σύριζα είναι το πιο σιχαμένο κόμμα της μεταπολίτευσης
O Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εθισμένος στο ψέμα. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παθολογικός ψεύτης, δεν λέει αλήθεια ούτε εκ παραδρομής!»

Σε μεγάλα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Βριλησσίων της Νέας Δημοκρατίας. Αναφορικά με τις ερχόμενες εθνικές εκλογές, ο Άδωνις ξεκαθάρισε ότι αυτές είναι το μείζον διακύβευμα και θα είναι μια μεγάλη ιστορική αδικία εάν ο Ελληνικός λαός δεν επανεκλέξει έναν τόσο άξιο πρωθυπουργό όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών και των προκλήσεων, η παρούσα κυβέρνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση πραγματοποίησε το 90% των προεκλογικών εξαγγελιών της εν μέσω πανδημίας, εθνικών κινδύνων, πολέμου στην Ουκρανία και του υψηλότερου πληθωρισμού από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις ερχόμενες εκλογές, είναι πιθανόν να ψηφίσουμε Μητσοτάκη και να βγει αριστερή διακυβέρνηση λόγω του εκλογικού νόμου. Και μια αριστερή διακυβέρνηση θα σκεφθεί σίγουρα την απλή αναλογική ως μονιμότερο εκλογικό σύστημα. Ως προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εθισμένος στο ψέμα. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παθολογικός ψεύτης, δεν λέει αλήθεια ούτε εκ παραδρομής!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις. «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να πει την αλήθεια. Αν ο βαρώνος Μινχάουζεν είχε γνωρίσει τον Τσίπρα, θα είχε αυτοκτονήσει από ζήλεια! Ζητάει την αποπομπή του Πολάκη από τα ψηφοδέλτια και, την ίδια στιγμή, συντάσσει επιστολή για να τον επαναφέρει στα ψηφοδέλτια».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο έτερος Καππαδόκης, σύμφωνα με τον Άδωνι. Αν στις εκλογές δεν πάρει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό ψήφων, όπως λέει, θα στηρίξει μια κυβέρνηση της ευρύτερης αριστεράς, γιατί θα υπάρχει ο φόβος μιας δεύτερης κάλπης. Και σε μια δεύτερη, συνεχόμενη κάλπη, θα συγκεντρώσει ένα ακόμη χαμηλότερο ποσοστό. Θα βρεθεί λοιπόν μπροστά σε ζήτημα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας της αριστεράς. Όσο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αυτός ούτε το ξύλο που έφαγε από τους αναρχικούς δεν σεβάστηκε, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Βαρουφάκης θα στηρίξει πιθανότατα μια κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς, γιατί το ποσοστό του ΜέΡΑ25 μάλλον θα μειωθεί σε δεύτερη κάλπη.

Η καλύτερη λύση μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο είναι, σύμφωνα με τον Άδωνι, μεγάλη και υπερήφανη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ πρέπει να πάρει στα σοβαρά τις εκλογές. Πρέπει να συσπειρώσει απόλυτα τη βάση της. Έτσι ώστε να μην διανοηθούν να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας στην αριστερά. «Όλη μας η στρατηγική και όλη μας η ενέργεια πρέπει να είναι συγκεντρωμένες στην πρώτη Κυριακή. Να μην υπάρξει δεύτερη Κυριακή», υποστήριξε ο Άδωνις. Η επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα σηματοδοτήσει και άλλα ευχάριστα νέα για την πατρίδα μας. Η χώρα μας θα περάσει σε νέα επενδυτική βαθμίδα. Θα έχουμε λοιπόν την δυνατότητα για νέες επενδύσεις, ακόμη μικρότερη ανεργία, επιστροφή των παιδιών μας από το εξωτερικό. Σε περίπτωση «προοδευτικής διακυβέρνησης», η Microsoft θα διαπραγματεύεται με τον Γιάνη με ένα νι; Με όσο κόπο φέραμε τις επενδύσεις, με τόση ευκολία θα φύγουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολώσει όσο μπορεί το κλίμα. Το βλέπουμε με την γελοία επίθεση στον Νίκο Παπαθανάση. Θα το δούμε και με άλλες επιθέσεις. Κάθε εβδομάδα, θα στοχοποιούν και ένα στέλεχος της ΝΔ. Θα ζήσουμε όλη την ένταση των τοξικών επιθέσεων. «Οι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία πρόταση διακυβέρνησης, Καμία πρόταση διακυβέρνησης. Μόνο ψεύδη και συκοφαντίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο σιχαμένο κόμμα της μεταπολίτευσης». Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για το «βαθύ κράτος». Η μεγάλη πρόκληση της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το κακό, το αρνητικό δημόσιο πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η δεύτερη κυβερνητική θητεία. Στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είχαμε τον ορισμό των ανθρωπίνων λαθών, είχαμε το κακό δημόσιο, αλλά είχαμε και την παρέμβαση από το καλό δημόσιο. Το ΕΚΑΒ έσωσε πολλούς ανθρώπους, το ίδιο ισχύει και για το ΕΚΑΜ, την Αστυνομία και τα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει λοιπόν να επιβραβεύουμε τον καλό δημόσιο υπάλληλο. Είναι ανάγκη να φτιαχτεί το κράτος. Είναι απαραίτητο να επανιδρυθεί το κράτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments