Ελλάδα

Καταστροφή στον Ισημερινό: 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Αγνοούνται 67 άνθρωποι

Καταστροφή στον Ισημερινό: 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Αγνοούνται 67 άνθρωποι
Οι επιχειρήσεις των τοπικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την αιματηρή κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή πριν από δύο μέρες

Καταστροφικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της επαρχίας Τσιμποράσο στον Ισημερινό, καθώς χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 11 σοροί, ενώ αγνοούνται 67 άνθρωποι. Η επιχείρηση διάσωσης και εντοπισμού των κατοίκων, κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.Από την κατολίσθηση καταπλακώθηκαν δεκάδες σπίτια, με μέλη της πυροσβεστικής να αναφέρουν ότι θεωρείται πολύ δύσκολο να εντοπιστούν επιζώντες.

Υπάρχουν «τόνοι λάσπης», κι είναι «δύσκολο να επιβίωσαν θύματα», τόνισε ο Φερνάντο Γιάνσα, πυροσβέστης που συμμετέχει στην επιχείρηση. Το χώμα που καταπλάκωσε τα σπίτια «δεν αφήνει παρά ελάχιστο οξυγόνο, αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα» για τους παγιδευμένους, επέμεινε καθώς έβγαινε από σημείο όπου έγινε εκσκαφή σε βάθος τεσσάρων μέτρων, αλλά χωρίς να βρεθεί καμιά ένδειξη ζωής. «Όσο πιο βαθιά σκάβουμε, τόσο πιο επικίνδυνο είναι», καθώς το έδαφος γίνεται ασταθές, κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments