Πολιτική

Άδωνις: Αγωνιζόμαστε για αυτοδυναμία ΝΔ

Άδωνις: Αγωνιζόμαστε για αυτοδυναμία ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν σαφής στην απάντησή του, τονίζοντας πως η ΝΔ διαχρονικά και σταθερά είναι αντίθετη με την απλή αναλογική, «που οδηγεί σε καταστάσεις ακυβερνησίας»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Μega και στους δημοσιογράφους κ. κ. Χασαπόπουλο και Βούλγαρη. Ο Άδωνις τοποθετήθηκε και για τη στάση που θα τηρήσουν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές της 21 ης Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις ρωτήθηκε για το τι θα κάνει η ΝΔ σε περίπτωση διερευνητικής εντολής, μετά τις εκλογές. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν σαφής στην απάντησή του, τονίζοντας πως η ΝΔ διαχρονικά και σταθερά είναι αντίθετη με την απλή αναλογική, «που οδηγεί σε καταστάσεις ακυβερνησίας». Για αυτόν τον λόγο, «ζητάμε», είπε ο υπουργός, «το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό». «Στις εκλογές της 21 ης Μαΐου, η ΝΔ θέλει το μεγαλύτερο ποσοστό για να έχει αυτοδυναμία, για να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση»

«Ο στόχος μας είναι να μην περιπέσει η Ελλάδα σε κατάσταση Βουλγαρίας, όπου έχουν γίνει πέντε εκλογές σε λιγότερο από δύο χρόνια», συμπλήρωσε ο Άδωνις, ο οποίος πρόσθεσε ότι η απλή αναλογική είναι νάρκη στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία της Χώρας μας. «Αν έχουμε μεγάλο ποσοστό, σαφώς επάνω από 30%, θα επιδιώξουμε την δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή», διευκρίνισε περαιτέρω ο Α. Γεωργιάδης. Αναφορικά με την ακρίβεια στα τρόφιμα, ο υπουργός υπενθύμισε τον παγκόσμιο χαρακτήρα των σύγχρονων οικονομιών. Όπως όλες οι οικονομίες του κόσμου, έτσι και η δική μας διατηρεί σχέσεις αλληλεξάρτησης με το διεθνές περιβάλλον, από το οποίο αναπόδραστα εξαρτάται.

«Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο και σίγουρα πανευρωπαϊκό», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. «Η Μεγάλη Βρετανία έχει τις υψηλότερες τιμές στα προϊόντα της από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε αντίθεση προς την Ελλάδα, η οποία «βρίσκεται στην έκτη θέση από το τέλος ως προς τις τιμές των προϊόντων. Στην Ελλάδα, έχουμε σημειώσει αυτήν την μεγάλη επιτυχία». Ακόμη, ο Άδωνις έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Καλάθι του Νονού, που κάνει πρεμιέρα σήμερα.

Όπως τονίστηκε, πρεμιέρα κάνει σήμερα το «καλάθι του νονού» το οποίο μοιάζει με το «καλάθι του Άι Βασίλη» και στόχο έχει την διευκόλυνση τόσο των νονών όσο και των βαφτιστηριών για τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν σε πασχαλινά προϊόντα μέχρι τις 15 Απριλίου του 2023.  Το καλάθι αυτό θα περιλαμβάνει 12 συνολικά κατηγορίες παιχνιδιών ως εξής: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση πολιτικών επιτυγχάνεται και από την φορολογία των διυλιστηρίων. «Φορολογούμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Φορολογούμε τα διυλιστήρια και χρηματοδοτούμε μέτρα και πολιτικές, όπως είναι το market pass», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments