Αθλητισμός

Οι αριθμοί δείχνουν πως ο Βόλος είναι ο κατάλληλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Οι αριθμοί δείχνουν πως ο Βόλος είναι ο κατάλληλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Ο Βόλος είναι ο αντίπαλος που μπορεί να φτάξει την επιθετική αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού.

Μπαίνοντας στην δεύτερη αγωνιστική των Play-Offs της Stoiximan Super League και όσο φτάνουμε προς το τέλος του εφετινού… Μαραθωνίου, το ζητούμενο για κάθε ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Άρα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, προτεραιότητα είναι η νίκη και μετά το θέαμα με την επίτευξη πολλών γκολ, κάτι στο οποίο δεν αποτελεί εξαίρεση ο Παναθηναϊκός.

Αυτό το κομμάτι όμως, αποτελεί ή μάλλον αποτελούσε βασικό πρόβλημα των «πράσινων» στον… μαύρο Ιανουάριο που μας πέρασε, καθώς σε ουκ ολίγα ματς έχασαν βαθμούς λόγω της μη αποτελεσματικότητά τους μπροστά από την αντίπαλη εστία. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από αυτά στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό και στην Λεωφόρο κόντρα στον ΟΦΗ, δεν υπάρχουν.

Στα παιχνίδια που ακολούθησαν, από τη στιγμή που μπήκε ο Φεβρουάριος, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να ξαναβρεί το δρόμο προς τις νίκες, να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να βρίσκεται εκεί μέχρι τώρα που μιλάμε.

Κρίνοντας από το πρόσφατο παρελθόν, ο Βόλος, τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή το απόγευμα στην Λεωφόρο, αποτελεί τον ιδανικό αντίπαλο προκειμένου οι «πράσινοι» να ξεμπουκώσουν, να κάνουν πιο… στενή τη σχέση τους με τα αντίπαλα δίχτυα και να ανεβάσουν τα ποσοστά ευστοχία τους. Κάτι που το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια…

Επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς λοιπόν, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε όλες τις διοργανώσεις, συνολικά 8 φορές μέχρι στιγμής, με το «τριφύλλι» να μετράει 6 νίκες1 ήττα και 1 ισοπαλία στην περσινή ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε αυτούς τους αγώνες λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων απο οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο της Super League, καθώς είναι στα 14 γκολ.

Συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 20 γκολ κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας, έχοντας δεθεί μόλις 4, εκ των οποίων τα 3 ήταν στην περσινή ήττα και μοναδική ήττα, πέρυσι στον Πανθεσσαλικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments