Αθλητισμός

Τεράστια διάκριση για Εθνική με Θέο και 10 παίκτες ΠΑΟΚ

Τεράστια διάκριση για Εθνική με Θέο και 10 παίκτες ΠΑΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Το αστέρι της Νέων και ο κόουτς των επιτυχιών. Πώς η Ελλάδα U19 πέρασε στην τελική φάση του Euro, οι μεγάλες απουσίες και η συνοχή και ποιον θα... τσεκάρουν κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η Εθνική ομάδα U19 ή (για τους παλαιότερους) Εθνική Νέων, θα είναι μια απο τις 8 ομάδες που θα πάρουν μέρος τον Ιούλιο (3-16) στην τελική φάση του Euro που θα γίνει στην Μάλτα. Μια συμμετοχή που θα είναι μόλις η εβδομη στην ιστορία της διοργάνωσης για την “γαλανόλευκη” και που αποκτάει ιδιαίτερη αξία για την ομάδα του ικανότατου κόουτς Τάσου Θέου, από την στιγμή που θα απουσιάσουν (αποκλείστηκαν) Εθνικές ομάδες – μεγαθήρια (και με τεράστια ταλέντα) όπως Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία, Σερβία, Σουηδία, Κροατία!! Για να είμαι ακριβής μιλάμε για τεράστια επιτυχία…

Πόσο μάλλον όταν η ομάδα του Θέου ήταν 14η στο σχετικό ranking και βρισκόταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Μάλιστα για να προκριθεί στον Όμιλο της Elite φάσης, που έγινε στην Ιρλανδία και το εισιτήριο στα τελικά έπαιρνε μόνο ο πρώτος, προηγουμένως η Ελλάδα είχε περάσει ως πρώτη κι απο τον προηγούμενο γύρο, σε όμιλο που έγινε στην Ελβετία, αφήνοντας μάλιστα δεύτερη την Νο 5 του ranking Τσεχία!

Τα μυστικά αυτής της επιτυχίας αρκετά και διαφορετικά. Μεταξύ των οποίων και η συνοχή αφού σταθερά σε αυτή την πορεία στις κλήσεις υπήρχαν 10 παίκτες του ΠΑΟΚ. Και μετα ασφαλώς ο κόουτς Θέος που έχει την τεχνογνωσία. Πήρε πρωταθλήματα με Άρη και Ολυμπιακό στις Ακαδημίες πριν προσληφθεί απο την Ομοσπονδία ως προπονητής της U19.

Θυμίζουμε πως η Εθνική Νέων έχει παίξει σε Τελικό ακριβώς πριν απο 11 χρόνια , με την “τάξη” των (μεταξύ άλλων) Μπακασέτα, Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη, Λυκογιάννη, Διούδη, Σταφυλίδη, Μαυρία, Γιαννιώτα, Διαμαντάκου, Καπίνο, Τσιντώτα, Τριαναφυλλόπουλου, Κατίδη, Φουρλάνου. 

Όσον αφορά στον μεγάλο σταρ αυτής της ομάδας, με κριτήριο τους σκάουτς που μαζεύτηκαν και στα τρία παιχνίδια για χάρη του, ήταν και ο βενιαμίν, δηλαδή ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας του ΠΑΟΚ. Λογικό όταν μιλάμε για έναν 17χρονο για τον οποίο ο “δικέφαλος” πριν απο μερικούς μήνες απέρριψε προσφορά plus 2.000.000 συν μπόνους και ποσοστό μεταπώλησης απο την Μπριζ ενώ πριν ξεκινήσει το τουρνουά στην Ιρλανδία είχε επίσημη ενημέρωση πως θα πήγαιναν για τον Τζίμα σκάουτ της Λίβερπουλ, του Άγιαξ , της Ντόρτμουντ και της Ιντερ!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments