Πολιτική

Ο Μητσοτάκης και οι ανθρωπιστές της Μόριας

Ο Μητσοτάκης και οι ανθρωπιστές της Μόριας

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την αντίθεσή του με την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

Νομίσαμε ότι το «αίσχος της Μόριας», το σύμβολο της τραγικά αδιέξοδης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε γίνει μάθημα πλήρως αφομοιωμένο από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα ηγετικά στελέχη της. Μετά το «μπλόκο Παπαδημούλη» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η περίπτωση των ατυχέστατων δηλώσεων του κ. Γιάννη Μουζάλα ήρθε να ανακαλέσει τις πιο δυσάρεστες μνήμες μας στο μεταναστευτικό.

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την αντίθεσή του με την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

«Ο φράχτης δεν είναι αυτό το μέσο, το οποίο θα σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές. Είναι μια φενάκη να πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσει η μετανάστευση και το προσφυγικό κύμα», δήλωσε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος πρόσθεσε: «Η δική μου άποψη θα ήταν, να μην επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο. Με ρωτάτε το τι θέλω, θα σας έλεγα να μην. Αν με ρωτάτε από τη στιγμή που υπάρχει αν θα το γκρεμίσετε; Θα σας έλεγα ότι η πολιτική μου δεν αφορά μονάχα τη θέληση μου, αφορά τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε φορά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί λοιπόν να παραμένει ο εμβληματικός «ανθρωπιστής της Μόριας», εκεί όπου οδήγησαν οι χρεοκοπημένες αντιμεταναστευτικές πολιτικές του, οι πνιγμένες στις ιδεοληψίες της ριζοσπαστικής αριστεράς. Στα μέρη όπου και ο πιο αδίστακτος ρατσιστής θα λύγιζε από τις κακουχίες των μεταναστών και των προσφύγων.

Σήμερα, δεν υπάρχει καμιά αριστερή ή κεντροαριστερή κυβέρνηση που να μην δρομολογεί κανονιστικές πολιτικές. Η περιοχή της Αλεξανδρούπολης προορίζεται να αναβαθμιστεί σε πυλώνας για την γεωστρατηγική ασφάλεια της Ευρώπης. Ο φράχτης απαντά στην ανάγκη αντιμετώπισης νέων, υβριδικών μορφών πολέμου.

Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να κινηθεί στις ράγες της σύγχρονης υπερεθνικής προσέγγισης του μεταναστευτικού ζητήματος και δεσμεύτηκε ότι «τον φράχτη θα τον ολοκληρώσουμε σε όλο το μήκος του Έβρου και εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να το χρηματοδοτήσουμε, θα το χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους, διότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

Αναφερόμενος, δε, στις μειοψηφικές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ, που προωθούν την μεταναστευτική εξαλλοσύνη και αμετροέπεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύοντας αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέτουν τροπολογίες και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνικό ανάχωμα, ο φράχτης από ευρωπαϊκούς πόρους. Για να το πω απλά να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη να το πληρώσουν όλοι εσείς οι Έλληνες φορολογούμενοι».

«Στις επόμενες εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Κ. Μητσοτάκης, «θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις και τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά και να σταματήσουμε να ψαρεύουμε σε θολά νερά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments