Αθλητισμός

Η ΑΕΚ κυνηγά το πρώτο μεγάλο διπλό χωρίς ο Αλμέιδα ν’ αλλάζει συνταγή

Η ΑΕΚ κυνηγά το πρώτο μεγάλο διπλό χωρίς ο Αλμέιδα ν’ αλλάζει συνταγή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ΑΕΚ θέλει να πετύχει στην Τούμπα (02/04, 19:30, NOVA Sports Prime το πρώτο μεγάλο διπλό στη σεζόν απέναντι σε έναν διεκδικητή του πρωταθλήματος και να μετριάσει με αυτό τον τρόπο την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα γίνει με την ίδια αγωνιστική συνταγή από τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στην τακτική του προσέγγιση, καθώς η ΑΕΚ όπως και στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πιέσει ψηλά για να αναγκάσει τον ΠΑΟΚ σε λάθη. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν αλλάζει τακτική ανάλογα με τη δυναμική του αντιπάλου, καθώς θέλει οι παίκτες του να υπηρετούν την ίδια “ιδέα”.

Στο ματς της κανονικής διάρκειας στην Τούμπα η πίεση ψηλά της έδωσε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι παίκτες του Αλμέιδα δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε πολλές φορά βαθιές μεταβιβάσεις από χαμηλά προς την πλάτη της άμυνας για να σπάσει το pressing της ΑΕΚ. Εκεί είναι που οι κιτρινόμαυροι πρέπει να βρουν “απαντήσεις”.

Από εκεί και πέρα, ο Λιβάι Γκαρσία προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς από την Πέμπτη και το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινήσει βασικός στο ντέρμπι των Δικεφάλων, ενώ από την Παρασκευή προπονήθηκαν κανονικά και οι Γκατσίνοβιτς και Βίντα και είναι στη διάθεση του Αλμέιδα. Μάλιστα ο Κροάτης στόπερ θα παίξει βασικός ενώ ο Σέρβος ενδέχεται να μείνει στον πάγκο. Στην τελευταία προπόνηση θα κριθεί η διαθεσιμότητα του Αρόλντ Μουκουντί και του Φαν Βέερτ, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος τους.

Ως προς την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αθανασιάδης. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν ο Βίντα με τον Τζαβέλλα αν δεν προλάβει να είναι έτοιμος ο Μουκουντί. Στα άκρα της άμυνας μονομαχούν οι Ρότα – Σιντιμπέ για μια θέση στα δεξιά και οι Χατζισαφί – Μοχαμάντι για τα αριστερά.

Οι Σιμάνσκι και Γιόνσον θα αγωνιστούν στον άξονα, ο Πινέδα έχει προβάδισμα αντί του Γκατσίνοβιτς για τα αριστερά, ενώ για τα δεξιά μονομαχούν οι Ελίασον και Άμραμπατ. Στην κορυφή το πιθανότερο είναι ότι θα αγωνιστούν οι Αραούχο και Γκαρσία. Αν δεν ξεκινήσει ο τελευταίος βασικός, στη θέση του θα παίξει ο Τσούμπερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments