Αθλητισμός

Ο ΠΑΟΚ του Μπάνε και το ντέρμπι χωρίς τον πολυτιμότερο

Ο ΠΑΟΚ του Μπάνε και το ντέρμπι χωρίς τον πολυτιμότερο
Σε λίγες ωρες η μεγάλη γιορτή για τον θρύλο του ΠΑΟΚ

Πολύ γεμάτο το Σαββατοκύριακο για τους ΠΑΟΚτσήδες! Πώς και πώς περιμένουν τους αγώνες σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Σχολιάζει ο τσορμπατζογλου στο gazzetta Στα 23 χρόνια μετά το τέλος της τεράστιας καριέρας του, ο Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς τιμάται από τον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος του Βορρά θα αποσύρει το 7 του Μπάνε. Χωρίς πολλά-πολλά και για να μαθαίνουν οι (άτυχοι) νέοι φίλαθλοι που δεν έζησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά μεγαλεία, πρόκειται για μία από τις 4-5 μεγαλύτερες προσωπικότητες στην 97χρονη ιστορία του Συλλόγου.

Ο Πρέλεβιτς ήρθε στην Ελλάδα το 1988 και μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια, έλειψε από τον ΠΑΟΚ στα 3-4 από αυτά. Αυτό είναι το νούμερο, ένα στοιχείο προσφοράς του ανθρώπου που έχει κάνει τα πάντα για τον Σύλλογο. Οι πολλοί θα μείνουν στον αθλητή Πρελεβιτς, με τον οποίο εγώ συνδύασα τα παιδικά, μαθητικά και αθλητικά-μπασκετικά μου χρόνια. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που για χάρη του, μετά τα δέκα μου το 1987 άφησα στην άκρη το ποδόσφαιρο το οποίο έπαιζα και… στον ύπνο μου, για να πάρω στα χέρια μου την πορτοκαλί μπάλα! Κι εγώ επί χρόνια στο σουτ έπιανα την μπάλα από κάτω και με ίσιο βραχίονα, αλλά και τον αντίχειρα πολύ ανοικτό μακριά από τα υπόλοιπα δάκτυλα, επιχειρούσα να σουτάρω όπως ο Μπάνε, στραβώνοντας προς τα μέσα το δεξί πόδι στο τελευταίο πάτημα. (Τότε βέβαια η μίμηση των λατρεμένων αθλητών μας έφθανε στο σημείο να αλλάζουμε και χέρι για να δοκιμάζουμε τους 1000 τρόπους που είχε για να τελειώνει τις φάσεις με το αριστερό και το… κάτι σαν σουτ που έλεγε και ο μεγάλος Παπαδογιάννης, ο Γουόλτερ Μπέρι).

Αλλά εγώ τώρα δεν αγαπάω τον Πρέλεβιτς μόνο για τα τρίποντα, τους τίτλους, τους πόντους που έβαζε επί χρόνια. Ο Πρέλεβιτς λατρεύεται γιατί ΔΕΝ μιλούσε! Δεν είπε ΠΟΤΕ τίποτα για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ και τον τεράστιο λαό του. Δεν χρειάζονταν να μιλήσει γιατί… έπραττε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments