Διεθνή

Μπούχα: Ένα χρόνο μετά τη σφαγή

Μπούχα: Ένα χρόνο μετά τη σφαγή

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo

Μετά την απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου, βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα δολοφονημένων πολιτών. Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά την απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου, βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα δολοφονημένων πολιτών. Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υπενθύμισε σήμερα την πρώτη επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης Μπούχα, μιας πόλης κοντά στο Κίεβο όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούνται για σφαγή αμάχων, για έγκλημα δηλαδή κατά της ανθρωπότητας το οποίο διερευνάται από διεθνείς οργανισμούς. Ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα το συγχωρήσει ποτέ στη Ρωσία.

«Μπούχα. 33 ημέρες κατοχής. Περισσότεροι από 1.400 θάνατοι, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά», κατήγγειλε ο πρόεδρος σε ένα σύντομο μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram, το οποίο συνόδευσε με ένα βίντεο με εικόνες της πόλης πριν από την εισβολή και μετά το πέρασμα των Ρώσων από αυτό. «Πέρασαν 365 ημέρες από τότε που είναι και πάλι ελεύθερη η ουκρανική πόλη», είπε.

«Αυτό που συνέβη στην πόλη είναι συμβολικό των θηριωδιών του στρατού της κατοχικής χώρας. Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ. Θα τιμωρήσουμε κάθε ένοχο”, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο μήνυμά του. «Περισσότεροι από 175 άνθρωποι βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους και θαλάμους βασανιστηρίων. 9.000 ρωσικά εγκλήματα πολέμου», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος για όσα συνέβησαν στην πόλη, σύμβολο των φρικαλεοτήτων που διέπραξε ο στρατός εισβολής στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Στις 31 Μαρτίου 2022, ο ρωσικός στρατός διέφυγε από το Βόρειο Κίεβο. Δύο ημέρες αργότερα, μια ομάδα δημοσιογράφων του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων ανακάλυψε στην Μπούχα τα απανθρακωμένα υπολείμματα οχημάτων, κατεστραμμένα σπίτια και τα πτώματα 20 ανδρών με πολιτικά ρούχα, ένας από αυτούς με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του. Αυτές οι εικόνες συγκλόνισαν τον κόσμο, με την Ουκρανία και τις δυτικές χώρες να καταγγέλλουν τις συνοπτικές εκτελέσεις στο Bucha.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments