Αθλητισμός

ΟΑΚΑ και Λεωφόρος με φόντο την Ευρώπη

ΟΑΚΑ και Λεωφόρος με φόντο την Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί και την ερχόμενη χρονιά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η θέση του στην Super League θα κρίνει που θα αγωνιστεί.

Ο Παναθηναϊκός αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και το τριφύλλι έχει ήδη εξασφαλίσει την έξοδό του στην Ευρώπη. Με την ολοκλήρωση των playoffs οι “πράσινοι” θα ξέρουν και σε ποια Ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνιστούν και… αναλόγως θα δηλώσουν την έδρα τους για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η θέση στα playoffs θα… καθορίσει και την έδρα του Παναθηναϊκού

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καταφέρει να παραμείνει στην κορυφή και να κατακτήσει το πρωτάθλημα τότε το τριφύλλι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Αν οι “πράσινοι” βρεθούν στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πρέπει να δώσουν τα παιχνίδια τους μακριά από την φυσική τους έδρα την Λεωφόρο. Το τριφύλλι θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ μιας και η ιστορική του έδρα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αγωνιστεί στην Λεωφόρο σε περίπτωση που η ομάδα παίξει στο Europa league. Αυτό ισχύει τόσο για τα προκριματικά όσο και για τους ομίλους της 2η στην τάξη Ευρωπαϊκη διοργάνωση. Αν ο Παναθηναϊκός καταλήξει να αγωνίζεται στο Europa Conference δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ομάδα να χρησιμοποιεί την Λεωφόρο κανονικά σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης.

Που οδηγεί η κάθε θέση της Super League

Ο πρωταθλητής, θα πάρει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 8-9 και 15 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα αγωνιστεί στα playoffs στις 22-23 και 29-30 Αυγούστου. Αν καταφέρει να περάσει από αυτήν την φάση θα βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση ήττας στα playoffs του Champions League μετακινείται απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Αν o πρωταθλητής αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα μεταφερθεί στα playoffs του Europa League. Αν αποκλειστεί και εκεί συνεχίζει στους ομίλους του Conference League. Ο πρωταθλητής στο χειρότερο σενάριο ,των δύο απανωτών αποκλεισμών, έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference League.

Ο δεύτερος στα playoffs θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών. Οι αγώνες ξεκινάνε στις 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, εξασφαλίζει, όπως και ο πρωταθλητής, το μίνιμουμ με την συμμετοχή του ομίλους του Conference League.

Ο κυπελλούχος

Ο κυπελλούχος Ελλάδος κερδίζει και το εισιτήριό του για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν ο Κυπελλούχος είναι πρώτος ή δεύτερος στα playoffs, τη θέση στο Europa League θα πάρει ο τρίτος των playoffs. Η ομάδα αυτή ξεκινάει στις 10 και 17 Αυγούστου και ,εφόσον προκριθεί, θα αγωνιστεί στα playoffs στις 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί θα μεταφερθεί στα playoffs του Conference League που θα γίνουν 24 και 31 Αυγούστου.

Οι θέσεις 3,4 και 5

Ο τρίτος και τέταρτος των playoffs ή ο τέταρτος και πέμπτος ,εφόσον ο Κυπελλούχος τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των playoffs, θα πάνε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις αρχίζουν στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Εδώ οποιαδήποτε ήττα συνεπάγεται με αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments