Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 87-83

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 87-83

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Οι πράσινες το πάλεψαν αλλά για ακόμη μια φορά δε τα κατάφεραν με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κερδίσει με σκορ 87-83, να κάνει το 4-1 στη σειρά και να κατακτήσει το 7ο πρωτάθλημα στην ιστορία του στο μπάσκετ γυναικών.

Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού έκαναν τα πάντα για να μειώσουν τη σειρά στο 3-2 και να τη φέρουν πίσω στη Λεωφόρο, φτάνοντας κάποια στιγμή στο +20 την διαφορά αλλά…αυτοκτόνησαν αφού ο Ολυμπιακός έφερε ”τούμπα” το ματς, κάνοντας την ολική ανατροπή για να πανηγυρίσουν το 7ο πρωτάθλημα στην ιστορία του τμήματος.

Οι ”ερυθρόλευκες” έδειχναν εκτός παιχνιδιού σε όλο το πρώτο ημίχρονο με τις φιλοξενούμενες να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ της αίθουσας 5 στο ΣΕΦ. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε και ο Ολυμπιακός με τεράστια υπερπροσπάθεια γύρισε το ματς και εν τέλει το πήρε κιόλας (87-83).

Πιο συγκεκριμένα, τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη μπήκαν στο παιχνίδι…με το πόδι πατημένο στο γκάζι και κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 11 πόντων στη λήξη αυτής (24-35). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πειραιώτισσες ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι αλλά και πάλι δε μείωσαν τη διαφορά αφού πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 42-55.

Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης οι ”ερυθρόλευκες” μπήκαν αποφασισμένες να τελειώσουν την υπόθεση πρωτάθλημα σήμερα και η μεγάλη υπομονή σε συνδυασμό με ακόμη μεγαλύτερα ευστοχά σουτ που είχαν οι ”κόκκινες” οδήγησαν το παιχνίδι στο 69-72 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός ανασυντάχθηκε, προσπαθώντας να σηκώσει ξανά κεφάλι αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει πάλι στο σκορ. Ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν στο τέλος και πραγματοποίησε την ολική ανατροπή, κερδίζοντας 87-83 και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 γυναικών.

Πρωταγωνίστριες για τον Ολυμπιακό, ήταν η Μέγκαν Γκούσταφσον με 22 πόντους, με την Αίνα Αγιούσο να προσθέτει άλλους 21. Στους 11 η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, πρώτη σκόρερ ήταν η Ελεάννα Χριστινάκη με 19 πόντους, με τις Αρίκα Κάρτερ και Διονυσία Αλεξανδρή να έχουν από 14 και την Έμιλυ Πότερ 13. Στους 11 η Πηνελόπη Παυλοπούλου.

Τα δεκάλεπτα: 24-33, 42-55, 69-72, 87-83

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments