Αθλητισμός

Ο Παπαγιάννης γράφει ”τρίποντη” ιστορία…

Ο Παπαγιάννης γράφει ”τρίποντη” ιστορία…

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Γιώργος Παπαγιάννης συνεχίζει να γράφει ιστορία από το τρίποντο αφού στην χθεσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκο, ευστόχησε 3 φορές από τα 6,75μ. και έγινε ο 4ος σέντερ του τριφυλλιού με τα περισσότερα τρίποντα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έβαλε για τα καλά στο ρεπερτόριο του το τρίποντο και το επιβεβαίωσε μέσα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna με ένα ρεκόρ καριέρας και ανεβαίνοντας στην 3η θέση των «τρίποντων» σέντερ των «πράσινων» στην Basket League.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ευστόχησε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα σε τρία σουτ τριών πόντων και το έκανε μάλιστα σε ισάριθμες προσπάθειες (3/3) και έτσι είχε τουλάχιστον ένα στα 11 από τα 19 παιχνίδια του στη φετινή Basket League. Ο Παπαγιάννης είχε 0/9 τρίποντα συνολικά στην καριέρα του στην κατηγορία πριν τη φετινή σεζόν και μετράει ως τώρα 17/27 στη σεζόν. Το 62,96% μάλιστα είναι η κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών των «πράσινων».

Με τα τρία τρίποντα που είχε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna, ο Παπαγιάννης έφτασε λοιπόν στα 17 εύστοχα τρίποντα και «έπιασε» τον Φεράν Μαρτίνεθ στην 3η θέση της σχετικής λίστας των σέντερ του Παναθηναϊκού στην Basket League. Υπολογίζοντας σε αυτήν και παίκτες που δεν ήταν κλασικά «πεντάρια», η λίστα διαμορφώνεται ως εξής στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος…

Οι «τρίποντοι» σέντερ του Παναθηναϊκού

  1. Κώστας Τσαρτσαρής 167
  2. Μάικ Μπατίστ 47
  3. Φεράν Μαρτίνεθ 17
  4. Γιώργος Παπαγιάννης 17
  5. Γιάννης Μπουρούσης 9
  6. Μάρκους Χάισλιπ 5
  7. Ζέλικο Ρέμπρατσα 2
  8. Στόγιαν Βράνκοβιτς 1
  9. Ζακ Όγκαστ 1

Ο Παπαγιάννης εξάλλου, μέσα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna έφτασε σε διπλό επίτευγμα πόντων, με τους 14 που σημείωσε…

*Έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 1.400 στην 168η εμφάνιση του στην Basket League.

*Φτάνοντας στους 1.396 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού –είχε άλλους πέντε με το Περιστέρι bwin- μπήκε στη 15άδα της λίστας των σκόρερ του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο διεθνής σέντερ άφησε έξω από αυτήν τον Τιτ Σοκ που είχε 1.386 πόντους στην τετραετία 1992-96.

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό…*Αυτό ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον Χρήστο Σερέλη αφού ήταν το 200ό του στην Basket League. Ο απολογισμός του είναι 87 νίκες και 113 ήττες (43,5%).

*Με τους 14 πόντους του ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έγινε ο 84ος στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93) που έφτασε στους 300+.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments