Αθλητισμός

Πρώτο άρθρο για την ήττα του ΠΑΟΚ: “Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”!

Πρώτο άρθρο για την ήττα του ΠΑΟΚ: “Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Πρώτο άρθρο από Θεσσαλονίκη για την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στην Τούμπα

Μετά την αναπάντεχη γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο, το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ απέκτησε λίγο μεγαλύτερη σημασία. Η αξία του ενός, των τριών ή των μηδέν πόντων αμφοτέρων των αντιπάλων μπλοκαρίστηκε γραφει ο Θόδωρος Χαστάς για το inpaok.com

Η αναμέτρηση της Τούμπας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο της λεπτό ήταν στα όρια. Σε ένα τεντωμένο σκοινί. Ήταν εμφανές ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Στη μία φάση, στη μία έμπνευση. Όπως είναι λογικό σε αγώνες μεταξύ ισοδύναμων ομάδων που αναζητούν με ίδιες πιθανότητες τη νίκη. Που έχουν ίδια θέληση για τη νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία των παικτών της ένωσης “φώτιζε” λίγο περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Πιο αποφασισμένοι και κερδισμένοι στις πάμπολλες μονομαχίες που έγιναν, πιο συγκεντρωμένοι και βλέποντας με μεγαλύτεροι “ευκρίνεια” τον στόχο του συγκεκριμένου 90λεπτου.

Οι μάχες, τα νεύρα, η ένταση που ξεχείλιζε σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου ήταν τα χαρακτηριστικά μιας αναμέτρησης στην οποία ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένος. Σωματικά και πνευματικά. Με κάποια βασικά του γρανάζια να βρίσκονται σε μετριότατη βραδιά, κάτι που επηρέασε και τη συνεκτικότητα του συνόλου.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι άξιζε να χάσει ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να πει κανείς επίσης ότι η ΑΕΚ έφυγε άδικα με το τρίποντο. Η δημιουργία του Μάνταλου και η εκτέλεση του Αραούχο στο 80’ ήταν η καθοριστική λεπτομέρεια πάνω στην οποία θα “χτιζόταν” μια ιστορία.

Δημιουργία είχαν και οι γηπεδούχοι, κυρίως χάρη στις συνεργασίες τους στο δεύτερο μισό του γηπέδου, αριθμητικά περισσότερες καθαρές φάσεις. Στην εκτέλεση όμως έβγαλαν ξανά την ανεπάρκεια που κοστίζει. Από τους επιθετικούς μέχρι τους χαφ, από τους χαφ μέχρι τους πλάγιους. Αναποτελεσματικοί, αδύναμοι, ελαφρείς στην τελική ενέργεια όταν η μπάλα πρέπει να κατευθυνθεί προς τα δίχτυα.

Όσο και να φαντάζει υπερβολικό, ρόλο σε όλα αυτά έπαιξε και η απουσία του Ράζβαν Λουτσέσκου κάπου εκεί γύρω. Από τον πέμπτο όροφο των επισήμων, η αύρα του δεν έφτανε μέχρι το πεδίο μάχης. Αρχηγού… απόντος, πάσα αρχή παυσάτω. Και από τον ΠΑΟΚ έλειψαν απόψε αρκετές από βασικές αγωνιστικές αρχές του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments