Οικονομία

Πρόεδρος Eurogroup: Χαιρετίζω την πρόοδο της Ελλάδας και την ανθεκτικότητα της οικονομίας

Πρόεδρος Eurogroup: Χαιρετίζω την πρόοδο της Ελλάδας και την ανθεκτικότητα της οικονομίας

Πηγή Φωτογραφίας: protothema

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Θα συμμετάσχει στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική»

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, σήμερα και αύριο, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απριλίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Δημοσίων Δαπανών, Παροχής Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου και Μεταρρυθμίσεων, Πασκάλ Ντόναχιου, θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική», στις 4 Απριλίου, που διοργανώνεται από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Σταϊκούρα κατά την παραμονή μου στην Αθήνα για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της ζώνης του ευρώ και τον συνεχή συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών μας, μαζί με τους επερχόμενους τομείς εργασίας προτεραιότητας του Eurogroup. Χαιρετίζω την ευκαιρία να μιλήσω για την ανθεκτικότητα των οικονομιών της ζώνης του ευρώ, ιδιαίτερα της ελληνικής οικονομίας, και την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την έξοδό της από την ενισχυμένη εποπτεία πέρυσι», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο κ. Ντόναχιου θα μιλήσει για τις οικονομικές προοπτικές της ζώνης του ευρώ και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το Eurogroup στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης από τον Covid και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέρχονται από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν οι σταθερές οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, με ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης στο 5,5% του ΑΕΠ το 2022 και πληθωρισμό μεταξύ των χαμηλότερων στη ζώνη του ευρώ και συνεχίζοντας να σημειώνει πτώση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, οι οποίοι θα μιλήσουν, επίσης, στο συνέδριο.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.