Αθλητισμός

Πόσο δυνατό είναι το μυαλό του ΠΑΟΚ ;

Πόσο δυνατό είναι το μυαλό του ΠΑΟΚ ;

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Οι τομείς που μπορεί να κρίνουν το παιχνίδι που δίνει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Ολυμπιακού, μαζί και όλη την έξτρα διαδικασία του πρωταθλήματος.

Αυτό που επίσης ίσχυε -μια ζωή- στα play-offs, το μυστικό της επιτυχίας, είχε να κάνει με το πώς κάθε ομάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει γρήγορα το θετικό ή το αρνητικό αποτέλεσμα της μίας βραδιάς για να αφοσιωθεί στην επόμενη αναμέτρηση. Οι αγώνες στην έξτρα διαδικασία γίνονται σε πιο «σφικτά» χρονικά διαστήματα και η διαχείριση συναισθημάτων (θετικών και αρνητικών) παίζει τεράστιο ρόλο. Αυτό τονίσαμε και προχθές μετά το 0-1 της Τούμπας κόντρα στην ΑΕΚ, εδώ είμαστε τώρα και ενόψει του αγώνα ΟλυμπιακόςΠΑΟΚ και συνεχιζει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στο blog του στο gazzetta.gr.

Από τη μία οι πολύ καλοί παίκτες του Ολυμπιακού, που άλλαξαν προπονητή μετά το σοκ του 2-2 με τον Άρη και από την άλλη η πολύ καλή ομάδα του ΠΑΟΚ, που γνώρισε ήττα μετά από πολλούς-πολλούς μήνες, ακριβώς στο σημείο που θα μπορούσε 100% να αλλάξει στόχους. Και οι δύο ομάδες έρχονται από «σφαλιάρα», σε αγώνα που έγινε λίγα 24ώρα πίσω. Καλό το ποδόσφαιρο της τακτικής, η ποιότητα και η φυσική κατάσταση των παικτών, σε τέτοιες οριακές βραδιές όμως, η δύναμη μυαλού του καθενός, η νοοτροπία και η ψυχολογία του, θα παίξει πολύ πιο καθοριστικό ρόλο. Στο κάτω-κάτω ξέρουμε καλά ότι μεγάλες διαφορές δεν έχουν μεταξύ τους οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Κάπως έτσι, μέσα στο γήπεδο και σε καταστάσεις ποδοσφαιρικής ισορροπίας, η νοοτροπία και το μυαλό της κάθε ομάδας, το πόσο πολύ θέλει τη νίκη και τι είναι διατεθειμένη να κάνει για να την κατακτήσει ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που μπορεί να βρεθεί μπροστά της, μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο.

Πώς τα λέει αυτά τα «κουραστικά» για πολλούς ο Λουτσέσκου: “Strong Mentality, confidence”. Ξανά και ξανά. Όχι έτσι απλά και ξερά βέβαια. Τα δουλεύει ώρες ατελείωτες μιλώντας σε όλους τους παίκτες μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, στα γνωστά τετ α τετ που γίνονται τρώγοντας ψαράκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αυτοπεποίθηση είναι βασική έννοια της δουλειάς του, αυτή τονώνει όσο μπορεί παραπάνω στον κάθε παίκτη και μαζί με την εξαιρετική τακτική του προσέγγιση, πατώντας εκεί κυρίως, πέρα από την φοβερή ανάλυση όλων των δεδομένων, έτσι κυρίως καταφέρνει να φθάνει όλες τις ομάδες του στο… ταβάνι της απόδοσής τους. Και φέτος το ρόστερ του ΠΑΟΚ έπιασε ταβάνι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments