Διεθνή

«Aπαραίτητη» για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ η «αποτελεσματική συνεργασία» κατά της τρομοκρατίας

«Aπαραίτητη» για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ η «αποτελεσματική συνεργασία» κατά της τρομοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον Σουηδό ομόλογό του Τόμπιας Μπίλστρομ στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

ΟΤούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διεμήνυσε την Τρίτη ότι η «αποτελεσματική συνεργασία» κατά της τρομοκρατίας με τη Σουηδία είναι «απαραίτητη» για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον Σουηδό ομόλογό του Τόμπιας Μπίλστρομ στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Επαναλάβαμε τις προσδοκίες μας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στον υπουργό Εξωτερικών Τόμπιας Μπίλστρομ», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε tweet. «Η αποτελεσματική συνεργασία κατά της τρομοκρατίας είναι απαραίτητη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το ΝΑΤΟ καλούν την Άγκυρα να συναινέσει στην ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Στο μεταξύ, εντολή για την ακύρωση απόφασης της αστυνομίας με την οποία απαγορευόταν το κάψιμο του Κορανίου στη διάρκεια διαδήλωσης έδωσε δικαστήριο στη Σουηδία. Το κάψιμο του Κορανίου είχε προκαλέσει έντονες  διαμαρτυρίες στον μουσουλμανικό κόσμο και έθεσε σε κίνδυνο την προσχώρηση της Σουηδίας στο NATO.

Η αστυνομία «δεν είχε επαρκή στοιχεία για να στηρίξει την απόφασή της», έκρινε το διοικητικό εφετείο σε ανακοίνωσή του, θεωρώντας ότι οι απειλές που επικαλέστηκε η αστυνομία για να απαγορεύσει την καύση αντιτύπων του Κορανίου μπροστά στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Ιράκ στην Σουηδία δεν ήταν «επαρκώς συγκεκριμένες ή συνδεδεμένες με τις εν λόγω διαδηλώσεις».

Πηγή: skai.gr
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments