Διεθνή

Guardian: Πρωτοποριακά για τον καρκίνο και την καρδιά ως το τέλος της δεκαετίας

Guardian: Πρωτοποριακά για τον καρκίνο και την καρδιά ως το τέλος της δεκαετίας

Πηγή Φωτογραφίας: pontosnews.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian., εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν από ένα πρωτοποριακό σύνολο νέων εμβολίων για μια σειρά παθήσεων συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, είπαν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian., εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν από ένα πρωτοποριακό σύνολο νέων εμβολίων για μια σειρά παθήσεων συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, είπαν οι ειδικοί. Μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι τα εμβόλια για τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά και αυτοάνοσα νοσήματα και άλλες παθήσεις θα είναι έτοιμα μέχρι το 2030.

Οι μελέτες για αυτούς τους εμβολιασμούς δείχνουν επίσης «τεράστια υπόσχεση», με ορισμένους ερευνητές να λένε ότι η πρόοδος 15 ετών έχει «αποκαλυφθεί» σε 12 έως 18 μήνες χάρη στην επιτυχία του εμβόλιμου Covid.

Ο Δρ Paul Burton, επικεφαλής ιατρός της φαρμακευτικής εταιρείας Moderna, είπε ότι πιστεύει ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει τέτοιες θεραπείες για «όλα τα είδη των περιοχών ασθενειών» σε μόλις πέντε χρόνια.

Η εταιρεία, η οποία δημιούργησε ένα κορυφαίο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αναπτύσσει εμβόλια κατά του καρκίνου που στοχεύουν διαφορετικούς τύπους όγκων.

Ο Μπάρτον είπε: «Θα έχουμε αυτό το εμβόλιο και θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και θα σώσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ζωές. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου κατά πολλαπλών διαφορετικών τύπων όγκων σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Είπε επίσης ότι πολλαπλές λοιμώξεις του αναπνευστικού θα μπορούσαν να καλυφθούν με μία μόνο ένεση – επιτρέποντας σε ευάλωτα άτομα να προστατεύονται από τον Covid, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) – ενώ οι θεραπείες mRNA θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες για σπάνιες ασθένειες για τις οποίες δεν υπάρχουν προς το παρόν φάρμακα. Οι θεραπείες που βασίζονται στο mRNA λειτουργούν διδάσκοντας στα κύτταρα πώς να φτιάχνουν μια πρωτεΐνη που ενεργοποιεί την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού έναντι των ασθενειών.

Ο Μπάρτον είπε: «Πιστεύω ότι θα έχουμε θεραπείες βασισμένες σε mRNA για σπάνιες ασθένειες που προηγουμένως δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, και νομίζω ότι σε 10 χρόνια από τώρα, θα πλησιάζουμε σε έναν κόσμο όπου θα μπορείτε πραγματικά να αναγνωρίσετε τη γενετική αιτία μιας ασθένειας και, με σχετική απλότητα, πηγαίνετε και επεξεργαστείτε το και επιδιορθώστε το χρησιμοποιώντας τεχνολογία που βασίζεται σε mRNA.”

Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η επιταχυνόμενη πρόοδος, η οποία έχει αυξηθεί «κατά τάξη μεγέθους» τα τελευταία τρία χρόνια, θα χαθεί εάν δεν διατηρηθεί υψηλό επίπεδο επένδυσης.

Το μόριο mRNA καθοδηγεί τα κύτταρα να παράγουν πρωτεΐνες. Με την ένεση μιας συνθετικής μορφής, τα κύτταρα μπορούν να αντλήσουν πρωτεΐνες που θέλουμε να χτυπήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου με βάση το mRNA θα ειδοποιούσε το ανοσοποιητικό σύστημα για έναν καρκίνο που αναπτύσσεται ήδη στο σώμα ενός ασθενούς, ώστε να μπορεί να τον επιτεθεί και να τον καταστρέψει, χωρίς να καταστρέψει υγιή κύτταρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments