Ελλάδα

Πάσχα των Καθολικών: Σε κλίμα κατάνυξης στο Βατικανό και τα Ιεροσόλυμα

Πάσχα των Καθολικών:  Σε κλίμα κατάνυξης στο Βατικανό και τα Ιεροσόλυμα

Πηγή Φωτογραφίας: The Times of Israel

Στο Βατικανό, τελέστηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η πρωινή λειτουργία του Σαββάτου παρουσία του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος προΐστατο και στο τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής.

Εκατομμύρια πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη την τελετουργία του Μεγάλου Σαββάτου στο Βατικανό και τα Ιεροσόλυμα.

Στο Βατικανό, τελέστηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η πρωινή λειτουργία του Σαββάτου παρουσία του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος προΐστατο και στο τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής. Δεν κρίθηκε πάντως ασφαλές μετά την πρόσφατη βρογχίτιδα που πέρασε να μετάσχει στην καθιερωμένη Οδό του Σταυρού καθώς η νύχτα ήταν κρύα στη Ρώμη. Στη διάρκεια της πομπής 20.000 ανθρώπων με αναμμένα κεριά δύο εκφωνητές διάβαζαν σκέψεις που κατά καιρούς μετέφεραν στον πάπα μετανάστες, πρόσφυγες, θύματα πολέμου και σωματεμπορίας.

Στην Ιερουσαλήμ, στον Ναό του Παναγίου Τάφου, ντόπιοι και ξένοι προσκυνητές παρακολούθησαν την λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου χοροστατούντος του Πατριάρχη των Λατίνων Πιερμπατίστα Πιτσαμπέλα.

Στην πόλη Ορούρο της δυτικής Βολιβίας σε υψόμετρο 3.800 μέτρων όπως κάθε χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν στην άμμο ανάγλυφες εικόνες από τη Βίβλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments