Global News

Le Monde: Σαρλ Μισέλ – Ένας πρόεδρος με ακριβές συνήθειες

Le Monde: Σαρλ Μισέλ – Ένας πρόεδρος με ακριβές συνήθειες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το αφιέρωμα του Monde εστιάζει στις ακριβές συνήθειες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τα έξοδα μετακίνησης του Ευρωπαίου ηγέτη είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά των προκατόχων του. Μπορούν να εξηγηθούν ιδίως από τη συχνή χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων, ακόμη και για σύντομα ταξίδια.

Στις Βρυξέλλες γίνεται λόγος για το γούστο του Σαρλ Μισέλ για ταξίδια. Από την άμπωτη του Covid-19, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει μετατραπεί σε πραγματικό κοσμογυριστή. Από τη Νέα Υόρκη στο Πεκίνο, από την Πνομ Πενχ στο Γιοχάνεσμπουργκ, από τη Ντόχα στο Τόκιο, μέσω Βερολίνου, Παρισιού ή Πράγας, ταξιδεύει ανά τον πλανήτη. Στα θεσμικά όργανα διπλωμάτες και δημόσιοι υπάλληλοι αισθάνονται να προσβάλονται από τα «ακριβά» ταξίδια του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου. Ο Τύπος που ειδικεύεται στις υποθέσεις της κοινότητας, τον οποίο ο Σαρλ Μισέλ και η συνοδεία του συμβουλεύονται με αγωνία κάθε πρωί, επαναλαμβάνει τακτικά αυτές τις επικρίσεις. Μια έρευνα για τον Monde επιβεβαιώνει μια σημαντική αύξηση των εξόδων του Ευρωπαίου ηγέτη και την εντατική χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων, τα οποία είναι πολύ ακριβά και επιβλαβή όσον αφορά το αποτύπωμα άνθρακα.

Για το 2024, ο προϋπολογισμός για τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε διαδικασία έγκρισης, ανέρχεται στα 2,6 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 27,5% σε σχέση με το 2023, όπως αποκάλυψε το Politico . Η αύξηση αυτή εξηγείται κυρίως, επισημαίνει η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου σε σημείωμα της 1ης Μαρτίου από την έντονη διεθνή δραστηριότητα του Σαρλ Μισέλ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments