Αθλητισμός

Το ταμείο θα είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ μόνο με εισιτήριο Europa League

Το ταμείο θα είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ μόνο με εισιτήριο Europa League

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο με μία ανάρτησή του στο instagram καθησύχαζε τον κόσμο του ΠΑΟΚ σχετικά με τον τραυματισμό του που τον οδήγησε πρόωρα εκτός αγωνιστικού χώρου στο παιχνίδι με τον Βόλο και «ανάγκασε» τον Λουτσέσκου να ευχηθεί στην συνέντευξη Τύπου να μην έχει κάτι σοβαρό, γιατί είχε δεχθεί ένα χτύπημα στο γόνατο και πονούσε.

Δεν μπορεί να πει κανείς τα ίδια πράγματα και για τον έτερο τραυματία από το χθεσινό ματς, τον Ομάρ Ελ Καντουρί, που μόλις στο 16’ αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό είναι περίπου 13 οι φορές που ο Μαροκινός αντιμετώπιζε πρόβλημα στην θητεία του στον ΠΑΟΚ και έμεινε στον πάγκο ή στην κερκίδα όντας ανέτοιμος. Δεν θα μπορούσε, κατά συνέπεια, να αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον τωρινό ΠΑΟΚ , γιατί απλά προέρχεται από μακροχρόνια απουσία και η ομάδα έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτόν.

Σε επίπεδο, προσώπων, πάντως, αξίζει μία μνεία στο Τάισον, γιατί επιβεβαίωσε αυτό που όλοι βλέπαμε στις τελευταίες αγωνιστικές. Ότι ανεβάζει ρυθμούς και αρχίζει να φανερώνει όλες τις πτυχές της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του (όπως είναι η ασίστ), κίνηση που εξηγεί γιατί αυτός ήρθε στον ΠΑΟΚ στα 35 του και όχι σε νεότερη ηλικία. Δεν θα ερχόταν ένας τέτοιος παίκτης στα ντουζένια του στη χώρα μας, όταν μπορούσε και έκανε πράγματα και θαύματα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μπορεί, εν τέλει, να αποδειχθεί αυτός ο παίκτης-κλειδί για τον στόχο της τρίτης θέσης και του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει πλέον και σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού και προσαρμόζεται ανάλογα. Αυτό, όμως, που κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει σύσσωμη η ομάδα τα παιχνίδια. Όταν γίνεται ερώτηση για τον στόχο του Κυπέλλου ή την τρίτη θέση που μπορεί σε συνδυασμό με την πρωτιά στο δεύτερο τη τάξει θεσμό να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ από πολύ σίγουρο δρόμο σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, άπαντες… βάζουν την ίδια κασέτα. «Δεν σκεφτόμαστε στόχους, πάμε από παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Και μία τέτοια εξέλιξη θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην ομάδα: Εσοδα, σε μία εποχή που ο ΠΑΟΚ θέλει να πετύχει την αυτάρκεια των οικονομικών του, αλλά και έναν πιο βατό προγραμματισμό για την νέα σεζόν, αφού η UEFA με το σύστημα που εφαρμόζει για την κάλυψη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, δίνει την δυνατότητα ο Κυπελλούχος Ελλάδας ή η ομάδα που θα βγει τρίτη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, αν το Κύπελλο πάει σε ομάδα που θα είναι στο Champions League να αρχίσουν την προετοιμασία τους ακόμη και στα μέσα Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments