Global News

Le Figaro: Το φεστιβάλ τζαζ στο Μοντρέ της Ελβετίας

Le Figaro: Το φεστιβάλ τζαζ στο Μοντρέ της Ελβετίας

Πηγή Φωτογραφίας: Montreux Jazz Festival

Η 57 η διοργάνωση του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου στις όχθες της λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία, θα διασχίσει «είδη και γενιές» από τον Gilberto Gil μέχρι τον Sam Smith.

Ανάμεσα σε θρυλικούς καλλιτέχνες όπως οι Bob Dylan, Lionel Richie και Iggy Pop και εικονίδια νέων γενιών όπως ο Lil Nas X, ο Gayle και ο Sam Smith, το Montreux Jazz Festival θα προσφέρει ένα μεγάλο μουσικό κενό αυτό το καλοκαίρι. Η 57 η διοργάνωση του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου στις όχθες της λίμνης της Γενεύης στους πρόποδες των Άλπεων στην Ελβετία, θα διασχίσει «είδη και γενιές», δήλωσαν οι διοργανωτές κατά την παρουςίαση του προγράμματος. Ο Bob Dylan θα περάσει από το Montreux αυτό το καλοκαίρι για να παρουσιάσει το άλμπουμ του Rough and Rowdy Ways που κυκλοφόρησε το 2020. Ακριβώς τριάντα χρόνια μετά τη μοναδική του συναυλία στο Φεστιβάλ, ο Chris Isaak θα κάνει το αθάνατο Wicked Game να αντηχήσει ξανά στο Montreux, μια επιτυχία που έχει μπει στη συλλογική μνήμη, την οποία ανέλαβε ιδιαίτερα η REM με τις εμφανίσεις των Lionel Richie, Simply Red και Seal. , το φεστιβάλ θα παρουσιάσει επίσης τρεις δεκαετίες «hit makers» στο σταυροδρόμι σόουλ και ποπ.

Όσο για τις νέες γενιές, ο Βρετανός σταρ Σαμ Σμιθ θα παίξει για πρώτη φορά στο διάσημο Auditorium Stravinski, οκτώ χρόνια μετά τη συναυλία του στο Lab, μια αίθουσα του φεστιβάλ αφιερωμένη στην εξερεύνηση των σημερινών και μελλοντικών τάσεων του ήχου. Όπως ο Sam Smith, ο Lil Nas X,  ο οποίος θα παίξει επίσης στο φεστιβάλ, έχει γίνει ένα εικονίδιο LGBTQ+ που εκρήγνυται στους μετρητές μουσικών ροών. Θα υπάρχουν επίσης καλλιτέχνες που είναι πολύ δημοφιλείς στο TikTok, όπως η Stacey Ryan στο groovy pop register και η Cavetown, η Maisie Peters ή η Gayle « στις πιο indie ή emo ενσαρκώσεις της», αναφέρει το φεστιβάλ. Η λατινοαμερικανική μουσική, με την οποία το φεστιβάλ διατηρεί μια προνομιακή σχέση, θα εκπροσωπείται από δύο διαφορετικές γενιές: τον διεθνώς επιτυχημένο Κολομβιανό σταρ, Maluma, και τον αδύνατο Gilberto Gil, τον πρώτο Βραζιλιάνο καλλιτέχνη που πάτησε το πόδι του στη σκηνή του Montreux το 1978 .

Αρκετές βραδιές θα εξερευνήσουν ένα μουσικό είδος μέσα από τη συνάντηση δύο γενιών. Έτσι, για παράδειγμα, από την πλευρά της soul-jazz, η θρυλική Mavis Staples θα γιορτάσει τα 84α γενέθλιά της την ίδια μέρα της συναυλίας της με τη φίλη της Norah Jones, πίσω στο Μοντρέ 13 χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη. Οι θαυμαστές του punk-rock δεν θα μείνουν απ' έξω: ο Iggy Pop, συγγραφέας ενός νέου άλμπουμ στις αρχές της χρονιάς, θα προηγηθεί στη σκηνή από το Génération Sex, συγκεντρώνοντας τα αρχικά μέλη της Génération X και των Sex Pistols .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments