Αθλητισμός

Πάρθηκαν αποφάσεις στον ΠΑΟΚ – Το δίδυμο που μένει… ακούνητο

Πάρθηκαν αποφάσεις στον ΠΑΟΚ – Το δίδυμο που μένει… ακούνητο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Το μυαλό και στην ενίσχυση στον Δικέφαλο του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει έναν βασικό στόχο για φέτος που αφορά στο χτίσιμο ενός κορμού πάνω στον οποίο θα στηριχθεί το πλάνο για μία ομάδα που θα διεκδικήσει ακόμη πιο πειστικά τίτλους τα επόμενα χρόνια.

Φυσικά, μπορεί και φέτος να βάλει ένα ακόμη τρόπαιο στην συλλογή του κατακτώντας το Κύπελλο και αυτό είναι μεγάλος στόχος στην τελική ευθεία της σεζόν. Όμως, είναι προφανές ότι η ομάδα της επόμενης περιόδου θα είναι συνέχεια της φετινής και για να είναι καλύτερη θα πρέπει να γίνουν επιλεκτικές και άκρως στοχευμένες κινήσεις.

Τις τελευταίες μέρες, ο Ιβάν Σαββόδης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Ζοσέ Μπότο που είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας σταθερά σε όλη την διάρκεια της σεζόν έχουν ανοίξει την κουβέντα για την ομάδα της επόμενης περιόδου.

Οι πρώτες επαφές αφορούν, βέβαια, και σε ανανεώσεις, αλλά και στο πώς πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τους παίκτες που χρειάζεται για να ενισχυθεί και να ανεβάσει την ποιότητά του τόσο στην ενδεκάδα του όσο και σε εναλλακτικές λύσεις.

Στο θέμα των ανανεώσεων είναι γνωστό ότι προπονητής και τεχνικός διευθυντής έχουν καταλήξει, εφόσον ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί στα ίδια πάνω-κάτω οικονομικά δεδομένα, ότι η ομάδα πρέπει να διατηρήσει το δίδυμο Ολιβέιρα-Μπράντον, ακόμη όμως δεν έχουν γίνει οι τελικές κρούσεις. Κι αν στην περίπτωση του Ισπανού, επειδή το συμβόλαιό του δεν είναι υψηλό (περίπου 350.000 ευρώ που με μπόνους ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες), τα πράγματα μοιάζουν απλά, στην υπόθεση του Ολιβέιρα απαιτείται ένα τελικό «ΟΚ» από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ για να κατατεθεί η επίσημη πρόταση.

Ο Πορτογάλος ζητά ένα συμβόλαιο με τα χρήματα που παίρνει και φέτος (900 χιλιάδες ευρώ ετησίως) ο ΠΑΟΚ θέλει να το μειώσει, αλλά ακόμη δεν υπάρχει η τελική εισήγηση του Σαββίδη. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Βόλο, τον θεωρεί απαραίτητο, λογικά δεν θα αργήσει πολύ η κίνηση για την ανανέωση.

Ενίσχυση στην μεσαία γραμμή

Από εκεί και πέρα, η πρώτη συζήτηση καταλήγει σε ένα συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση στην μεσαία γραμμή. Με δεδομένη την αποχώρηση του Κούρτιτς και του Ελ Καντουρί να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα αποτελέσει λύση πρώτης γραμμής όπως ο Ντόουγκλας και ακόμη να έρθει και ένας παίκτης για την μεσεπιθετική γραμμή, αφού και ο Μπίσεσβαρ δείχνει ότι ο κύκλος του κλείνει. Φυσικά, αυτή είναι μία πρώτη συζήτηση που θα γίνει πιο συγκεκριμένη το επόμενο διάστημα.

Ερευνα στην αγορά των ελεύθερων

Από εκεί και πέρα, απασχολεί και το πώς ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για να αποκτήσει τους παίκτες που θα προκριθούν. Από τις πρώτες συζητήσεις, αυτό που συμφωνήθηκε είναι να γίνει μία ενδελεχής έρευνα για τους παίκτες που μπορούν να έρθουν ως ελεύθεροι το καλοκαίρι, χωρίς ο ΠΑΟΚ να χρειαστεί να πληρώσει ομάδες για να αποκτήσει τα δικαιώματά τους. Και αυτός είναι ένας τομέας που ήδη «δουλεύει» εντατικά ο Ζοσέ Μπότο. Αυτά έρχονται ως πρώτες σκέψεις και αποφάσεις για τον νέο ΠΑΟΚ και αναμένεται με το τέλος της φετινής σεζόν να γίνει και πιο αναλυτική κουβέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments