Διεθνή

OG: Ο υπεύθυνος της διαρροής εγγράφων και πληροφοριών

OG: Ο υπεύθυνος της διαρροής εγγράφων και πληροφοριών
Η «Washington Post» αναφέρει ότι υπάλληλος στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ διένειμε τις πληροφορίες από απόρρητα έγγραφα. 

Η «Washington Post» αναφέρει ότι υπάλληλος στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ διένειμε τις πληροφορίες από απόρρητα έγγραφα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», μετά τη διαρροή απορρήτων εγγράφων από τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, υπάρχουν πλέον ενδείξεις για το ποιος ευθύνεται.

Ο συντάκτης των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα λέγεται ότι είναι ένας νεαρός άνδρας που εργαζόταν σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση. Η Washington Post επικαλέστηκε γνωστούς του φερόμενου δράστη ότι μοιράστηκε αρχικά τα επίμαχα έγγραφα ως αντίγραφα και αργότερα ως φωτογραφίες σε μια ομάδα συνομιλίας στην πλατφόρμα Discord. Ο άνδρας είπε ότι είχε λάβει τα έγγραφα στη στρατιωτική βάση.

Με βάση το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας, ο φερόμενος ως υπεύθυνος αυτοαποκαλούσε τον εαυτό του «OG», στην καθομιλουμένη για τον «πρωτότυπο γκάνγκστερ» ή «παραδοσιακό της παλιάς σχολής».

Ξεκινώντας λοιπόν την ομάδα του, ο  OG είπε στην ομάδα ότι μοχθούσε επί ώρες γράφοντας τα απόρρητα έγγραφα για να τα μοιραστεί με τους συντρόφους του στον διακομιστή Discord που ήλεγχε. Το σημείο συγκέντρωσης ήταν ένα πανδημικό καταφύγιο, ιδίως για τους έφηβους που ήταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους και αποκομμένοι από τους φίλους τους στον πραγματικό κόσμο.

Σύμφωνα με την Washington Post, η ομάδα συνομιλίας ιδρύθηκε το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα περισσότερα από 20 μέλη λοιπόν μοιράζονταν μια αγάπη για τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και την πίστη τους στον Θεό. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters γράφει ότι ούτε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν ανταποκριθεί σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Όπως είναι γνωστό, τα έγγραφα που διέρρευσαν προέρχονται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και περιέχουν επίσης αναφορές από διάφορες μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA ή η Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, δηλαδή η κεντρική αρχή χαρτογραφικής αξιολόγησης και αναγνώρισης.

Επιτρέπουν μια ματιά στο πώς οι ΗΠΑ συλλέγουν τις πληροφορίες τους, αλλά και τι σκέφτονται για διάφορες γεωστρατηγικές εξελίξεις στον κόσμο. Ιδιαίτερα εκρηκτικές είναι οι αναλυτικές πληροφορίες για την πορεία του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments