Αθλητισμός

Τιμωρία ενός αγώνα στον Ντρέιμοντ Γκριν επειδή πάτησε τον Σαμπόνις, δεν παίζει στο Game 3 με Κινγκς

Τιμωρία ενός αγώνα στον Ντρέιμοντ Γκριν επειδή πάτησε τον Σαμπόνις, δεν παίζει στο Game 3 με Κινγκς

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το NBA ανακοίνωσε ότι τιμώρησε με έναν αγώνα αποκλεισμό τον Ντρέιμοντ Γκριν επειδή πάτησε τον Ντομάντας Σαμπόνις στο Game 2 των Γουόριορς με τους Κινγκς, θέτοντάς τον εκτός για το Game 3 με το Σακραμέντο

Το παρελθόν του Ντρέιμοντ Γκριν πλήγωσε τους Γουόριορς. Σε μία απόφαση που – δεδομένα – σχετίζεται με το ανά καιρούς βρώμικο παιχνίδι του All Star φόργουορντ, το NBA ανακοίνωσε ότι τιμώρησε τον Γκριν με έναν αγώνα αποκλεισμό επειδή πάτησε τον Ντομάντας Σαμπόνις στο Game 2 της σειράς με τους Κινγκς.

Αυτό σημαίνει ότι ο άλλοτε αμυντικός της χρονιάς δεν θα αγωνιστεί στο Game 3 στο Γκόλντεν Στέιτ, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους πρωταθλητές, που βρίσκονται πίσω με 0-2 στην σειρά.

Το NBA φαίνεται ότι δεν δέχθηκε το επιχείρημα του Γκριν ότι στην προσπάθειά του να ξεφύγει το πόδι του από το κράτημα του Σαμπόνις πάτησε Λιθουανό επειδή… δεν είχε χώρο. Είναι σίγουρο πάντως ότι αν στο παρελθόν ο έμπειρος φόργουορντ δεν είχε δείξει… παρόμοιες τάσεις με διάφορα χτυπήματα που έχουν θεωρηθεί επικίνδυνα – με αποκορύφωμα την τιμωρία του για το Game 5 των NBA Finals 2016 κόντρα στους Καβαλίερς όταν τσακώθηκε με τον ΛεΜπρόν – λογικά θα την γλίτωνε με πρόστιμο.

Θυμηθείτε το σκηνικό που στοίχισε στον Γκριν τιμωρία ενός αγώνα:

Δεν αστειεύονται οι Κινγκς: Έκαναν το 2-0 με Γουόριορς

Αποστομωτική απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τους χρίσουν αουτσάιντερ στη σειρά με τους Γουόριορς έδωσαν οι Κινγκς. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν πήρε ΚΑΙ το δεύτερο ματς του πρώτου γύρου των playoffs στο Σακραμέντο, αυτή τη φορά με 114-106, έφτασε στο 2-0 και πλέον έχει βάλει στα σχοινιά τους πρωταθλητές. 

Μετά το καλό τους ξεκίνημα, όταν και προηγήθηκαν με +7 (14-21), οι Γουόριορς δεν μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις απέναντι στους γηπεδούχους, που πήραν τα ηνία του αγώνα, έφτασαν στο 50-40 λίγο πριν το ημίχρονο και στο τρίτο δωδεκάλεπτο ανέβηκαν και στο +13 (79-66). Η ομάδα του Στιβ Κερ αντεπιτέθηκε και στα μισά της τελευταίας περιόδου ισοφάρισε, 95-95, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και αποσπάστηκαν για να φτάσουν στο 2-0.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ μαζί με τον Ντι Άαρον Φοξ που είχε 24 πόντους, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα ξεχώρισαν από τους «βασιλιάδες», ενώ καθοριστική συμβολή είχαν οι Μαλίκ Μονκ (18π.) και Χάρισον Μπαρνς (13π.). Ο Στεφ Κάρι είχε 28 πόντους αλλά με μόλις 3/13 τρίποντα, ενώ ο Άντριου Γουίγκινς και ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσαν 22 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments