Global News

Die Zeit: Πόσες ανθρώπινες ζωές έχει σώσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Die Zeit: Πόσες ανθρώπινες ζωές έχει σώσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της οργάνωσης, χωρίς εμβόλια θα υπήρχαν 50% περισσότερα θύματα.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν σώσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο ζωές στην Ευρώπη και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από τα τέλη του 2020, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ. Ο αριθμός αυτός υπολογίστηκε με βάση τον αριθμό των θανάτων και τις δόσεις του εμβολίου που χορηγήθηκαν σε 26 χώρες. Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid – 19 στην περιοχή του ΠΟΥ στην Ευρώπη από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού πριν από περίπου τρία χρόνια .

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σταθμίστηκε διαφορετικά ανάλογα με την επικρατούσα παραλλαγή του κορωνοϊού για τα αντίστοιχα κύματα της πανδημίας. Οι έμμεσες επιπτώσεις των εμβολιασμών δεν ελήφθησαν υπόψη. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους (96%) που σώθηκαν από τα εμβόλια ήταν άνω των 60 ετών, σύμφωνα με την έκθεση. Ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί κατά το κύμα όμικρον. Ο αριθμός των ζωών που σώθηκαν από τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης υπολογίστηκε σε σχεδόν 570.000. Η περιοχή «Ευρώπη» του ΠΟΥ περιλαμβάνει 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, της Ρωσίας και πολλών χωρών του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.

Ο Διευθυντής του Τμήματος «Ευρώπης» του ΠΟΥ, Richard Pebody, κάλεσε τους μη εμβολιασμένους να προστατευτούν. «Βλέπουμε μέσα από την έρευνά μας τι μεγάλος αριθμός ζωών έχουν σωθεί από τα εμβόλια Covid –19 σε όλη την Ευρώπη στην πανδημία»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments