Global News

Le Figaro: Ολική έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία

Le Figaro: Ολική έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία

Πηγή Φωτογραφίας: Australian Renewable Energy Agency

Επαγγελματίες αστρονόμοι και ερασιτέχνες κοσμολόγοι συνέρρευσαν σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Δυτικής Αυστραλίας για να δουν το φεγγάρι να κρύβει το πλησιέστερο αστέρι μας για 58 δευτερόλεπτα.

Επαγγελματίες αστρονόμοι και ερασιτέχνες κοσμολόγοι συνέρρευσαν σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας την Πέμπτη για να παρακολουθήσουν μια ολική έκλειψη του Ηλίου κατά την οποία το φεγγάρι έσκυψε στο πλησιέστερο αστέρι μας για 58 δευτερόλεπτα. Στο Έξμουθ, στο βορειοδυτικό άκρο της Αυστραλίας, οι αστρολόγοι στάθμευσαν τα τροχόσπιτά τους, έστησαν τα τηλεσκόπια τους και φόρεσαν τα γυαλιά τους για να δουν το φεγγάρι να γλιστρά μπροστά από τον ήλιο πριν από την ολική έκλειψη.

« Πολλοί άνθρωποι εθίζονται σε αυτή την παράξενη, απόκοσμη στιγμή », είπε ο John Lattanzio της Αστρονομικής Εταιρείας της Αυστραλίας. «Γίνονται «κυνηγοί εκλείψεων» και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να ανανεώσουν την εμπειρία ». Στις 11:29 τοπική ώρα, το σκοτάδι έπεσε πάνω στους θεατές, βυθίζοντάς τους σε μια απόκοσμη ηρεμία, πριν ο ήλιος επιστρέψει πενήντα οκτώ δευτερόλεπτα αργότερα, λούζοντας την ενδοχώρα στην ελαφριά αυστραλιανή σκόνη της, γνωστή ως Outback. Το μοναδικό θέαμα ήταν επίσης ορατό στο σύνολό του στη Δυτική Παπούα και στο Ανατολικό Τιμόρ. Στην άλλη άκρη της ηπείρου, στο Σίδνει, η έκλειψη ήταν μόνο μερική, με λιγότερο από το 20% της επιφάνειας του ήλιου να μπλοκάρεται από το φεγγάρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments