Global News

Le Figaro: Το «Μπαλέτο Νουρέγιεφ» λογοκρίνεται για LGBTQ προπαγάνδα

Le Figaro: Το «Μπαλέτο Νουρέγιεφ» λογοκρίνεται για LGBTQ  προπαγάνδα

Πηγή Φωτογραφίας: Royal Opera House

«Η παράσταση Νουρέγιεφ αποσύρεται από το ρεπερτόριο λόγω του νόμου (...) για την προπαγάνδα μη παραδοσιακών αξιών», εξήγησε ο διευθυντής του θεάτρου, Βλαντιμίρ Ουρίνε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Το διάσημο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας  ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει από το ρεπερτόριό του το έργο «Μπαλέτο Νουρέγιεφ», σε σκηνοθεσία Κίριλ Σεμπρένικοφ, έργο που κατηγορείται από τις ρωσικές αρχές για «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών». Αυτό το κομμάτι αφιερωμένο στον Σοβιετικό χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ είχε ήδη προκαλέσει την οργή των ρωσικών αρχών την εποχή της πρεμιέρας του το 2017, όταν ο Κίριλ Σεμπρένικοφ βρέθηκε στο στόχαστρο για υπεξαίρεση. Την τελευταία φορά που το έργο παίχτηκε ήταν τον Ιανουάριο του 2021, πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η παράσταση Νουρέγιεφ αποσύρεται από το ρεπερτόριο λόγω του νόμου (…) για την προπαγάνδα μη παραδοσιακών αξιών», εξήγησε ο διευθυντής του θεάτρου, Βλαντιμίρ Ουρίνε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου. Στα τέλη του 2022, η Ρωσία ενίσχυσε την αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοθεσία της, η οποία εγκρίθηκε το 2013. Αρχικά, απαγόρευε την «προπαγάνδα LGBTQ» μεταξύ ανηλίκων, τώρα απαγορεύει την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ όλων των ακροατηρίων στα σχολεία, στο διαδίκτυο, σε βιβλία, ταινίες και άλλες πολιτιστικές παραγωγές. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ ήταν Διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού από το 1983 έως το 1989 και σημάδεψε την ιστορία του χορού με τις χορογραφίες του. Ο σπουδαίος χορογράφος και χορευτής δεν είχε κρύψει ποτέ την ομοφυλοφιλία του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments