Ελλάδα

Αλέξης Γεωργούλης: Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

Αλέξης Γεωργούλης: Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

Πηγή Φωτογραφίας: fb Alexis Georgoulis

Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 έτη

Ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται όλες τις κατηγορίες περί βιασμού. Παράλληλα επιθυμεί να δείξει ότι θέλει να συνεργαστεί με τις Αρχές και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται τόσο η προθυμία του για την άρση της βουλευτικής ασυλίας όσο και το να βρεθεί ενώπιον των βελγικών Αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης, προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή σχετικά με τα όσα συνέβησαν.

Σε περίπτωση καταδίκης του, σύμφωνα με το βελγικό δίκαιο, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 έτη. Σε σχέση με την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, το πρώτο βήμα είναι η εξέταση του φακέλου της υπόθεσης από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Έπειτα, ύστερα από την ανάλυση της δικογραφίας, θα οριστεί από το Ευρωκοινοβούλιο ένας ειδικός σύμβουλος, ο οποίος θα κληθεί να παράσχει περαιτέρω πληροφόρηση στην Επιτροπή, και κατόπιν ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα κρίνει οριστικά για την άρση ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments