Πολιτική

Μαρινάκης: Η μόνη ξεκάθαρη πρόταση είναι της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη κυβέρνηση

Μαρινάκης: Η μόνη ξεκάθαρη πρόταση είναι της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Τα διλήμματα προκύπτουν από την ίδια τη ζωή, από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και από όσα ζούμε τις δύο τελευταίες τετραετίες» τόνισε σε συνέντευξή του o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

«Τα διλήμματα προκύπτουν από την ίδια τη ζωή, από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και από όσα ζούμε τις δύο τελευταίες τετραετίες, που μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουμε δύο μετρήσιμες τετραετίες, άρα μπορούμε να συγκρίνουμε» τόνισε σε συνέντευξή του στον ANT1 o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

«Θεωρώ ότι η μοναδική ξεκάθαρη πρόταση και θέση είναι της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία ζητά την αυτοδυναμία, ζητά τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, φαίνεται και από τις μετρήσεις αλλά και από την εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα ότι αυτός είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος. Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε τον τόπο αυτόν για τέσσερα χρόνια. Διαχειρίστηκε μόνο εισαγόμενες κρίσεις και παρόλα αυτά έχει μειώσει πάνω από 50 φόρους, έχει δημιουργήσει 270.000 θέσεις εργασίας, έχει παραδώσει 1.500 ψηφιακές υπηρεσίες, έχει λύσει κατά μεγάλο ποσοστό το μεταναστευτικό, έχει οχυρώσει τη χώρα» ανέφερε.

«Έχει κάνει προφανώς και λάθη τα οποία τα έχει παραδεχτεί και τα έχει διορθώσει εν κινήσει. Ζητάει λοιπόν, έχοντας εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο ανήγγειλε το 2019, εκ νέου την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Είναι μια χώρα πιο ισχυρή η Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια θεωρούμε και θα το κρίνουν οι πολίτες. Ζητάει λοιπόν την αυτοδυναμία ξεκάθαρα» πρόσθεσε.

Επίσης, είπε ότι η ΝΔ δεν αλλάζει τη στάση της με βάση το αν είναι πρώτη ή δεύτερη στις δημοσκοπήσεις στις εκλογές. «Πιστεύει στην ενισχυμένη αναλογική, πάντοτε αυτούς τους νόμους ψήφιζε και ψηφίζει και πάντοτε κυβερνούσε με ενισχυμένη αναλογική σεβόμενη πάντοτε το αποτέλεσμα των εκλογών» σημείωσε.

Σε ερώτηση για τη διερευνητική εντολή που θα λάβει η ΝΔ μετά τις πρώτες κάλπες, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής είπε: «Εμείς δεν πιστεύουμε στους συσχετισμούς που προκύπτουν από την απλή αναλογική. Εντούτοις οι κρίσιμες κάλπες είναι της 21ης Μαΐου. Γιατί; Γιατί μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν την κυβέρνηση ηττημένων το οποίο δείχνει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχθεί ότι θα ηττηθεί. Το δεύτερο ποιο είναι; Ότι καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά η υποκρισία».

«Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή και την κυρία Αχτσιόγλου αλλά και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούν για προοδευτική διακυβέρνηση. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 145 έδρες τη μια φορά, 149 την άλλη. Δεν απευθύνθηκαν ούτε στο Ποτάμι, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε σε καμία άλλη κατ΄ όνομα τουλάχιστον προοδευτική δύναμη, αλλά κάνανε κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο δυο φορές. Με το μπόνους των 50 εδρών» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και προσέθεσε:

«Έστω λοιπόν να δεχθούμε ότι άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά πιστεύει στην απλή αναλογική ενώ κυβέρνησε δυο φορές με τις 50 έδρες, ξαφνικά πιστεύει στις προοδευτικές δυνάμεις ενώ κυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο, λέει θα απευθυνθεί σε όλους πλην της Νέας Δημοκρατίας και του Βελόπουλου. Άρα τι μας λένε; Ότι μπορεί να κάνει συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ -άλλο που το ΚΚΕ το αρνείται- που θέλει να είμαστε εκτός Ευρώπης. Άρα πάει το Ταμείο Ανάκαμψης, πάνε όλες οι στηρίξεις που έχουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει είτε με τη Νέα Δημοκρατία η οποία είχε μια συγκεκριμένη στάση στο μεταναστευτικό και στο θέμα του φράχτη στον Έβρο, είτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη, του Μιθριδάτη, του Παπαδημούλη που πήγε να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στον Έβρο. Για ποια μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μιλάμε; Συνεπώς πού καταλήγουμε; Η ίδια η ζωή, οι πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει δείχνουν ότι είναι μονόδρομος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας».

Απαντώντας στην τοποθέτηση της κ. Αχτσιόγλου, ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ είπε: «Η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για αυταρχισμό. Έχουμε την κυβέρνηση η οποία είχε έναν πρωθυπουργό με τις περισσότερες παρουσίες λογοδοσίας στη Βουλή. Έχουμε τα περισσότερα νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν με μια πλήρη κοινοβουλευτική διαδικασία σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που νομοθετούσε κυρίως με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Έχουμε την κυβέρνηση που έδωσε δυνατότητα και στη μειοψηφία της Βουλής να κάνει εξεταστικές επιτροπές. Έχουμε τον πρωθυπουργό που έχει ζητήσει περισσότερες φορές συγγνώμη έχοντας κάνει πράξεις αμέσως μετά, ενώ ταυτόχρονα έχει εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Όσον αφορά το θέμα Γεωργούλη, ας είναι τουλάχιστον η πολύ σοβαρή υπόθεση αυτή του ευρωβουλευτή, που προφανώς έχει το τεκμήριο αθωότητας, η αφορμή για να ανακαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του το τεκμήριο αθωότητας».

«Να θυμίσω όμως στην κυρία Αχτσιόγλου μια σειρά χυδαίων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες περιπτώσεις πολύ μικρότερης έντασης. Σε μια υπόθεση όπως ήταν η υπόθεση Λιγνάδη που δεν ήταν βουλευτής, ούτε ευρωβουλευτής, ούτε προσωπική επιλογή κάποιου, ούτε πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα την ημέρα που έγινε η καταγγελία απεπέμφθη, ενώ συνελήφθη λίγες μέρες μετά τη μήνυση» ανέφερε.

«Βγήκανε λοιπόν και είπαν να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού, να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης, ενώ ούτε ευρωβουλευτής, ούτε υπουργός ήταν, ούτε τίποτα, για μια πράξη που καταγγέλθηκε και αυθημερόν αποπέμφθηκε. Και είχε γίνει 15 χρόνια πριν. Οι δικηγόροι του Γεωργούλη είπαν ότι από αρχές Απριλίου έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση. Και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μας λέει για μια καταγγελία σχεδόν τριών χρόνων, που αφορά έναν από τους έξι ευρωβουλευτές του για μια τόσο σοβαρή πράξη ότι κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν είδε, υπήρχαν μόνο φήμες» σημείωσε και προσέθεσε:

«Οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα μας είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια, θα έβγαιναν στους δρόμους. Πού είναι οι ευαίσθητοι καλλιτέχνες, που είναι τα πανό; Αλλά ξέρετε γιατί δεν υπάρχουν κυρία Αχτσιόγλου; Γιατί ήσασταν εσείς η κυβέρνηση που πριν φύγει το 2019 μείωσε την ποινή για το βιασμό από τα 20 στα 15 χρόνια. Ήσασταν η κυβέρνηση που αποφυλάκισε βιαστές με τις τροποποιήσεις που κάνατε και τις παρεμβάσεις και όλες οι στάσεις πάντοτε είναι υποκριτικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments