Global News

BBC: Χιλιάδες ακτιβιστές τιμούν την Ημέρα της Γης στο Λονδίνο

BBC: Χιλιάδες ακτιβιστές τιμούν την Ημέρα της Γης στο Λονδίνο

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times- Space.com

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν κατά της κλιματικής αλλαγής, μακριά από τις παραδοσιακές, «επιθετικότερες» μεθόδους άμεσης δράσης της ομάδας.

Χιλιάδες ακτιβιστές του Extinction Rebellion (XR) τίμησαν την Ημέρα της Γης με μια διαδήλωση που διοργάνωσαν στο κεντρικό Λονδίνο. Αρκετές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι (δεν έχει κοινοποιηθεί επίσημος αριθμός) πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από το Κοινοβούλιο του Γουέστμινστερ, σε μια εκδήλωση που σηματοδότησε το αποκορύφωμα των τεσσάρων ημερών δράσης. Ο κύριος διοργανωτής ήταν η ομάδα Extinction Rebellion, αλλά, παράλληλα, υπήρξαν περίπου άλλες διακόσιες περιβαλλοντικές οργανώσεις που την υποστήριξαν, από την Greenpeace μέχρι τους Friends of the Earth, συμπεριλαμβανομένων συνδικάτων, ενώσεων για τον πυρηνικό αφοπλισμό και άλλων οργανώσεων κατά της ρύπανσης των θαλασσών.

Μέλη της ομάδας για το κλίμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Κοινοβουλίου, στο Γουέστμινστερ, το Σάββατο, για τη δεύτερη μέρα αυτού που αποκαλούν «The Big One». Μερικοί φορούσαν φανταχτερά φορέματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν κόκκινες μακριές ρόμπες, καθώς επίσης και μάσκες με τα πρόσωπα του βασιλιά Καρόλου Γ  και του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Ο Chris Packham προειδοποίησε ότι ο πλανήτης είναι «σε κρίση» κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο πλήθος. Ο παρουσιαστής άγριας φύσης είπε στους διαδηλωτές η «αποστολή» τους ήταν να «χτίσουν μια όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινότητα». Αυτές οι περισσότερο «ήπιες» συγκεντρώσεις και πορείες του Σαββατοκύριακου σηματοδοτούν μια αλλαγή για την ομάδα η οποία είναι γνωστή για κινηματικές τακτικές που προκαλούν την αναστάτωση, όπως η ρίψη μπογιάς, το σπάσιμο παραθύρων και ο αποκλεισμός δρόμων.

Αλλού στο Λονδίνο, χιλιάδες ακόμη ακτιβιστές οργάνωσαν ένα «die-in» το Σάββατο ξαπλώνοντας στο πεζοδρόμιο του «The Mall», κάτι που αποτελούσε μέρος των προσπαθειών τους για προειδοποίηση σχετικά με αυτό που είπαν ότι ήταν η μελλοντική εξαφάνιση της ανθρωπότητας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments