Πολιτική

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει την Τετάρτη το πρόγραμμα της ΝΔ

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει την Τετάρτη το πρόγραμμα της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στον Ελληνικό Κόσμο.

Από πλεονεκτική θέση εκκινούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία το εκλογικό «κατοστάρι» ενόψει της κρίσιμης κάλπης της 21ης Μαΐου. Μολονότι το νέο κύμα δημοσκοπήσεων αναμένεται κατ’ ουσία την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει καλύψει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της φθοράς που υπέστη τον προηγούμενο μήνα, αποκαθιστώντας ένα ασφαλές προβάδισμα από τον ξεκάθαρα δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η «γαλάζια» προοπτική ενισχύεται έτι περαιτέρω, καθώς η Κουμουνδούρου κλονίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την υπόθεση του ευρωβουλευτή της Αλέξη Γεωργούλη και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου, θέμα που πλήττει το μαλακό υπογάστριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ακουμπά το κεφάλαιο των δικαιωμάτων, που η Κουμουνδούρου επαιρόταν μέχρι πρότινος ότι αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτικού της DNA. Κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν ότι σε μία περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την προπορευόμενη ΝΔ, η υπόθεση Γεωργούλη δυσχεραίνει την «πρόσβασή» του σε κεντρώα και κεντροαριστερά κοινά, παραδοσιακά ευαίσθητα σε ζητήματα δικαιωμάτων.

Με το βλέμμα στην Ευρώπη το πρόγραμμα

Ορόσημο από κάθε άποψη αυτής της βραχύβιας προεκλογικής περιόδου, που εδώ και λίγες ώρες είναι ήδη σε εξέλιξη, δεν είναι άλλο από την παρουσίαση του «γαλάζιου» προγράμματος για την επόμενη τετραετία. Σημασία δίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις καλά μελετημένες, συγκροτημένες και πλήρως κοστολογημένες, όπως τις χαρακτηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, προγραμματικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ένα από τα βασικά ζητούμενα του κυβερνώντος κόμματος είναι η σύγκριση όχι μόνο των πεπραγμένων της τρέχουσας τετραετίας αλλά και των προγραμματικών προτάσεων για την επόμενη κυβερνητική θητεία.

Μητσοτάκης: Όσοι θέλουν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, να σκεφτούν μπορεί να προκύψει Τσίπρας

«Έχω πολλές φορές περιγράψει την πρώτη μας τετραετία ως μία τετραετία στην οποία χτίζουμε ένα σπίτι, έχουμε βάλει τα θεμέλια και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε τους ορόφους. Το σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Για να ολοκληρωθεί το σπίτι της σύγχρονης Ελλάδος, μιας Ελλάδας η οποία θα γίνει πραγματικά μία ευρωπαϊκή χώρα, χρειαζόμαστε μία τετραετία ακόμα και θα την έχουμε. Είμαι σίγουρος πια γι’ αυτό», τόνισε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments