Αθλητισμός

Το τετράποντο της Λεωφόρου κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή!

Το τετράποντο της Λεωφόρου κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Το θρίλερ για τον φετινό πρωταθλητή στη Super League συνεχίζεται, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να συνεχίζουν χέρι-χέρι στην κορυφή. Τι θα γίνει αν ο τίτλος κριθεί στην ισοβαθμία;

Η 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League μας έκανε… ελαφρώς σοφότερους, με δεδομένο ότι οριστικοποιήθηκε πλέον πως θα έχουμε μόνο δύο διεκδικητές για τον τίτλο: τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Αμφότεροι πανηγύρισαν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί του ΠΑΟΚ (1-2) και του Ολυμπιακού (1-3), αφήνοντάς τους στο -12 και στο -9 αντίστοιχα.

Ακόμα μία αγωνιστική λοιπόν βρίσκει συγκατοίκους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ κι όπως όλα δείχνουν το θρίλερ θα έχει και συνέχεια. Βρισκόμαστε άλλωστε ακριβώς στα μισά του δρόμου των πλέι οφ και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Από την προσεχή Τετάρτη κιόλας, αφού μην ξεχνάμε πως έχουμε νέα εμβόλιμη αγωνιστική αυτή την εβδομάδα.

Οι Πράσινοι δοκιμάζονται στον Βόλο, ο οποίος τους είχε υποχρεώσει σε μία γκέλα ολκής πριν λίγες μέρες στη Λεωφόρο, ενώ η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κι όλα αυτά πριν κοντραριστούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο απόλυτο ντέρμπι κορυφής την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο.

Ένα ματς που είναι ουσιαστικά… τετράποντο! Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όπως έχει η κατάσταση μέχρι στιγμής, θα πρέπει πλέον να σκεφτόμαστε αρκετά σοβαρά το ενδεχόμενο να κριθεί ο τίτλος στην ισοβαθμία. Ποιος όμως θα υπερτερεί σε αυτή την περίπτωση; Θα πρέπει να περιμένουμε το προσεχές ματς των δύο ομάδων για να το μάθουμε.

Αυτή τη στιγμή υπερτερεί ο Παναθηναϊκός, με δεδομένο ότι στη regular season είχαν από μία νίκη στο γκολ οι δύο ομάδες, ενώ στην πρεμιέρα των πλέι οφ ήρθαν ισόπαλες στην “OPAP Arena”.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι κατά σειρά τα εξής:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Τι σημαίνει αυτό; Πως με ισοπαλία ή νίκη ο Παναθηναϊκός την Κυριακή, εφόσον ακόμα οι δυο τους είναι ισόβαθμοι πριν παίξουν, θα έχει ξεφύγει ουσιαστικά στο… +4, αφού θα υπερτερεί και στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Από την πλευρά της η ΑΕΚ θα έχει αυτό το “+4” σε περίπτωση δικής της νίκης, ενώ αν έχουμε νέα ισοπαλία, τότε οι Πράσινοι θα είναι αυτοί που οριστικά θα έχουν υπέρ τους την πιθανή ισοβαθμία στο φινάλε του πρωταθλήματος. Και τούτο βεβαίως θα οφείλεται στο τρίτο κατά σειρά κριτήριο, που είναι η θέση που κατέλαβε κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να προσπερνάει στην τελευταία “στροφή”, έπειτα την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Όσο για το πρόγραμμά τους στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Βόλος (εκτός) ΑΕΚ (εντός) ΠΑΟΚ (εντός) Ολυμπιακός (εκτός) Άρης (εντός)

ΑΕΚ ΠΑΟΚ (εντός) Παναθηναϊκός (εκτός) Ολυμπιακός (εντός) Άρης (εκτός) Βόλος (εντός)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments