Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η επιλογή του νέου προπονητή που θα δώσει το στίγμα και η ανάγκη για βαθιές τομές στο ρόστερ

Ολυμπιακός: Η επιλογή του νέου προπονητή που θα δώσει το στίγμα και η ανάγκη για βαθιές τομές στο ρόστερ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Μέσα από την επιλογή του νέου προπονητή και τις επιλογές των ποδοσφαιριστών θα δώσει ο Ολυμπιακός το έναυσμα της ολικής αντεπίθεσης.

Ο Ολυμπιακός φωνάζει από το ξεκίνημα της περιόδου για τα εις βάρος του διαιτητικά λάθη, έχει γεμίζει έναν ολόκληρο φάκελο με ανακοινώσεις και επιστολές προς την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, αλλά και προς την UEFA, την FIFA και την Πολιτεία ζητώντας την παρέμβασή τους, όμως η σεζόν φτάνει σε τελικό στάδιο και ”πράσινο φως” δεν είδε.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο οι ”ερυθρόλευκοι” μπορούν να εκφράσουν τα παράπονα τους, να αντιδράσουν, αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνουν άλλοι.

Εκείνο το στοιχείο που είναι στο χέρι του Ολυμπιακού και για το οποίο αποφασίζει ο ίδιος και κανένας άλλος είναι τι ομάδα έχει την δυνατότητα να φτιάξει εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για την επιστροφή του πάλι στους τίτλους.

Η πειραϊκή ομάδα έχει βρεθεί στο παρελθόν σε παρόμοια θέση, ωστόσο βρήκε τη λύση και κατέκτησε διαδοχικά πρωταθλήματα.

Ποιος θα είναι ο κατάλληλος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας;

Η διοίκηση των ερυθρόλευκων είναι αυτή που γνωρίζει καλά τα λάθη που έγιναν από τον περασμένο Ιούνιο, τις αδυναμίες του έμψυχου δυναμικού, θα κάνει την αυτοκριτική της και είναι εκείνη που κάνει πάλι ανταγωνιστική την ομάδα της στην Ευρώπη.

Η επιλογή του νέου προπονητή είναι κρίσιμη και κομβική σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός για την επόμενη ημέρα του. Στο πρόσωπο του νέου τεχνικού θα δοθεί το στίγμα μέσα από την πορεία που θα αποδείξει.

Οι ”ερυθρόλευκοι” χρειάζονται έναν προπονητή που θα μπορεί να χτίσει μία ομάδα από την αρχή, θα είναι καλός, με σύγχρονες μεθόδους, ισχυρή προσωπικότητα, θα θέτει κανόνες, θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο Ρέντη, θα μπορεί να δημιουργήσει μία ομάδα το ποδόσφαιρο της οποίας θα χαίρονται να παρακολουθούν οι οπαδοί της.

Μεταγραφικός σχεδιασμός Ολυμπιακού:

Παράλληλα αυτός ο προπονητής που θα προσληφθεί θα πρέπει να στηριχθεί από τη διοίκηση με μεταγραφές επιπέδου.

Ο Ολυμπιακός έχει μία καλή βάση παικτών όπως για παράδειγμα είναι ο Πασχαλάκης, ο Ρόντινεϊ, ο Χουάνγκ, ο Φορτούνης, ο Μπιέλ και ο Μπακαμπού, οι οποίοι μπορούν να πλαισιωθούν με ορισμένους ακόμη στο δυναμικό της ομάδας όπως ο Εμβιλά {αν ανανεωθεί το συμβόλαιό του}, ο Κανός {αν ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την Μπρέντφορντ}, ο Ραμόν και ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος θα επιστρέψει από τη Ρόμα. Και υπάρχουν ορισμένες πολύτιμες επιλογές που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο των Μασούρα, Βρουσάι και Ντόη.

Αυτά όμως είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν τη διοίκηση του Ολυμπιακού και το νέο προπονητή. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που χρειάζονται οι ”ερυθρόλευκοι” είναι συγκεκριμένη δομή και πλάνο, παίκτες ποιοτικούς με ταχύτητα στη σκέψη και στα πόδια. Κατά συνέπεια πρέπει να παρουσιαστεί ένας πιο νεανικός, φρέσκος, πιεστικός, πειστικός και κυριαρχικός Ολυμπιακός τη νέα περίοδο.

Μέχρι τότε, οι ποδοσφαιριστές και ο Ανιγκό έχουν πέντε παιχνίδια μπροστά τους στα Playoffs στα οποία θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς ακόμη και η τρίτη θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική με τον Ολυμπιακό ”πάση θυσία” να δίνει τα ”ρέστα” του και να διεκδικεί αυτήν τη θέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments