Αθλητισμός

“Πόνεσαν τα μάτια” και του… Σρέντερ με Ολυμπιακό – Αλλάζει όλη η άμυνα

“Πόνεσαν τα μάτια” και του… Σρέντερ με Ολυμπιακό – Αλλάζει όλη η άμυνα
Η νέα κρίση στο Λιμάνι και ο επόμενος προπονητής. Τη στιγμή που η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό έχανε για ακόμα μία φορά από τον Άρη στη φετινή σεζόν, στην Αθήνα υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις και μία άφιξη που δείχνει τι θα ακολουθήσει

Τρεις συνεχόμενες ήττες στο Πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολλές και φυσικά κανείς δεν τρέφει πλέον αυταπάτες ότι υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες για την κατάκτηση του. Οι Ερυθρόλευκοι θα μείνουν χωρίς τίτλο μετά από τρία χρόνια, σε μία σεζόν που όχι μόνο ξεκίνησε στραβά αλλά πάνω που τα πράγματα φάνηκαν να βελτιώνεται, ήρθε μία νέα αγωνιστική κρίση για να κάνει το φινάλε της… ακόμα πιο στραβό και να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την έξοδο στο Europa League της επόμενης περιόδου.

Απέναντι στον Άρη έγιναν για τρίτο συνεχόμενο ματς (αλλά για πολλοστή φορά μέσα στη σεζόν) εμφανή τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Μετά από ένα αρκετά καλό διάστημα, ο Ουσεϊνού Μπα βρήκε ξανά τον… κακό εαυτό του και ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Προφανώς και δεν αξίζει ο Σενεγαλέζος όλο το “ανάθεμα” για την κακή σεζόν των Ερυθρολεύκων, είναι όμως φανερό ότι πρέπει να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές στην άμυνα την επόμενη σεζόν. Ο Μπα είναι πλέον 27 χρονών και ώρες ώρες κάνει λάθη… 18χρονου, ενώ ο Παπασταθόπουλος έχει πατήσει στα 34 και χρεώνεται ορισμένα σοβαρά λάθη για την κλάση του (τρανταχτό παράδειγμα αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό), συν του ότι έχει μεγάλη ευπάθεια στους τραυματισμούς. Σε αυτό το “εκρηκτικό” μείγμα προσθέστε τον Σισέ και τον Ρέτσο, που θεωρούνται “φευγάτοι”, συνεπώς ο μόνος σίγουρος τη νέα σεζόν πρέπει να θεωρείται ο Ντόη. Το “λίφτινγκ” στη θέση του στόπερ πρέπει να είναι ολικό, με την απόκτηση τουλάχιστον δύο στόπερ πρώτης γραμμής να θεωρείται προτεραιότητα. Βέβαια, αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ας μην πιάσουμε αυτή την πικρή κουβέντα!

Κατά τα άλλα, ο Ελ Αραμπί εκτός του ότι βρίσκεται σε μετριότατη αγωνιστική κατάσταση, πλέον μοιάζει και “ξενερωμένος”. Το γκολ που έχασε στο 96′, ο… κανονικός Ελ Αραμπί δεν πρόκειται να το έχανε. Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στο Λιμάνι ο Μαροκινός, εξέλιξη που υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να βγει στην αγορά για να αντικαταστήσει το κορυφαίο “κανόνι” του τα τελευταία χρόνια. Προτεραιότητα είναι φυσικά η παραμονή του Μπακαμπού, που αν δεν επιτευχθεί θα δημιουργήσει την ανάγκη για μεταγραφές δύο επιθετικών από το “πάνω ράφι”. Άρα θα έχουμε ολική… μεταμόρφωσε και στην επίθεση, όχι μόνο στην άμυνα!

Προφανώς, για όλα τα παραπάνω είναι ενήμερος και αν δεν τα είδε σήμερα, θα τα δει προσεχώς και ο Άλφρεντ Σρέντερ, ο προπονητής που ήρθε στην Ελλάδα για να συζητήσει με την διοίκηση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments