Αθλητισμός

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία είναι “καυτός” και πάει φουριόζος στο ματς της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία είναι “καυτός” και πάει φουριόζος στο ματς της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο Λιβάι Γκαρσία είχε ταιριάξει αρμονικά με τον Σέρχιο Αραούχο, ξεδιπλώνοντας τους δικούς τους αυτοματισμούς στην κιτρινόμαυρη επίθεση.

Ωστόσο ύστερα από την απώλεια του αρχηγού της ΑΕΚ, η οποία δεν επηρέασε καθόλου τον 25χρονο φορ, ο οποίος πηγαίνει “καυτός” στο ματς της χρονιάς στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ επέστρεψε δυναμικά τη δουλειά της από τη διακοπή λόγω Πάσχα, καθώς έκανε τη δουλειά της και με το παραπάνω απέναντι στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Κόντρα στους ερυθρόλευκους κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και πήρε ένα επιβλητικό διπλό.

 Με τη “δικαιοσύνη” για τις εμφανίσεις της στο Φάληρο, στις οποίες δεν πήρε ποτέ νίκη, παρά μόνο μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Στο ντέρμπι των δικεφάλων που ακολούθησε, η Ένωση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 10′ λόγω της αποβολής του Κάργα και σκόρπισε τους ”ασπρόμαυρους” με επιβλητική εμφάνιση{4-0} σε μια ”καυτή” OPAP Arena.

Ο Λιβάι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που βρήκε δίχτυα και στα δύο τελευταία ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και πηγαίνει ”καυτός” πριν από τον τελικό των τελικών. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που ενδέχεται να καθορίσει και την τελική διεκδίκηση για τον τίτλο.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια η Ένωση πέτυχε επτά γκολ και σε γενικές γραμμές είχε μια πάρα πολύ αποδοτική εικόνα.

Η στρατηγική που εφαρμόζει ο Ματίας Αλμέιδα:

Η φιλοσοφία της ΑΕΚ δεν άλλαξε, καθώς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πορεύθηκε με την ίδια νοοτροπία που έχει από την αρχή της σεζόν.

Ο Γκαρσία ξεχωρίζει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας απόσταση από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ να παίζουν στις δύο πτέρυγες.

Ο Τσούμπερ όμως κινήθηκε διαφορετικά σε σχέση με τον Αραούχο. Ο αρχηγός της Ένωσης κινούνταν κατά κύριο λόγο προς τα αριστερά μαζί με τον Γκατσίνοβιτς.

Σε αντίθεση ο Ελβετός κινήθηκε στον άξονα και βλέπουμε από πίσω του σε…. στοίχιση τον Πινέδα και τον Γιόνσον.

Η συνεισφορά του Λιβάι Γκαρσία στην αναμέτρηση με ΠΑΟΚ:

Ο Λιβάι Γκαρσία κινήθηκε πιο απομονωμένα και κατά κύριο λόγο στην περιοχή του ΠΑΟΚ ή γύρω από αυτή και παρότι δεν πραγματοποίησε μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις του μπόρεσε να προσθέσει ένα ακόμα γκολ και να φτάσει τα 14 στη Stoiximan Super League και τρία στα Playoffs σε πέντε ματς.

Συνολικά στο παιχνίδι είχε 18 ενέργειες με την μπάλα στα πόδια και οι πέντε εξ αυτών έγιναν μέσα στην περιοχή του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Μέσα σε αυτές τις πέντε ενέργειες στην περιοχή δεν βρίσκεται το γκολ που σημείωσε. Ο 25χρονος φορ εκτέλεσε από το ημικύκλιο της περιοχής, όταν του στρώθηκε από την κακή απομάκρυνση των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Εκτέλεσε με τη μια και δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία.

Η πρώτη τελική που επιχείρησε με το κεφάλι του ήταν μέσα από την περιοχή στο 17′, έπειτα από σέντρα του Πινέδα από τα δεξιά. Μέσα σε αυτά τα στατιστικά πρόσθεσε στην εμφάνιση του και μια τελική πάσα που μοίρασε σε συμπαίκτη του.

Στον αγώνα της χρονιάς που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο έρχεται ”φουριόζος”:

Ο Λιβάι Γκαρσία πηγαίνει με ”φόρα” από τα δύο τελευταία ματς που σκόραρε δύο γκολ, έστω και αν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σκόραρε από την άσπρη βούλα. Ο 25χρονος φορ πέρασε μια περίοδο εκτός αγωνιστικού ρυθμού μετά τη θλάση που υπέστη, σταδιακά βρήκε ξανά τον ρυθμό του και τη “σύνδεση” με το γκολ.

Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση με νίκη θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τίτλο, παρότι απομένουν τρία παιχνίδια για τη λήξη των Playoffs.

Η απουσία του Σέρχιο Αραούχο δεν στερεί τις ”ηγετικές ” εμφανίσεις των υπολοίπων:

Την ίδια στιγμή η παρουσία του, όπως και του Στίβεν Τσούμπερ, περιορίζουν την αίσθηση απουσίας του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος εκτός από μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στο γήπεδο, ήταν η αρχή και το τέλος της ΑΕΚ και έκανε τα πάντα με και χωρίς την μπάλα.

Ο Ελβετός με τα δικά του χαρακτηριστικά και παίζοντας στον άξονα, μαζί με τον Πινέδα που “επέστρεψε” για τα καλά σε αυτή τη θέση, συμβάλλουν στην πίεση ψηλά και σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό τέμπο γίνεται στον αντίπαλο.

Άλλωστε το πρώτο και το τρίτο γκολ ήταν “καρπός” αυτής της φιλοσοφίας. Τον πρώτο λόγο κατείχε ο Αραούχο, ο οποίος δεν είναι πια διαθέσιμος και η επιστροφή του αργεί.

Στα πρώτα δύο ματς χωρίς αυτόν η Ένωση έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι χωρίς τον αρχηγό της. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει αυτήν την πορεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments