Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ποιος έχει προβάδισμα σε περίπτωση ισοπαλίας την Κυριακή

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ποιος έχει προβάδισμα σε περίπτωση ισοπαλίας την Κυριακή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της Stoiximan Super League και αναμφίβολα το ντέρμπι της Κυριακής, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι το ματς της χρονιάς, αφού θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Λεωφόρο όντας ισόβαθμοι στους 75 βαθμούς. Παρότι η Ένωση έχει περισσότερες νίκες φέτος (24 έναντι 23) και σαφώς καλύτερη διαφορά τερμάτων (+47 έναντι +32) από το τριφύλλι όλοι έχουν παρατηρήσει ότι στη βαθμολογία παρουσιάζεται σταθερά πρώτος ο Παναθηναϊκός.

Αυτό συμβαίνει διότι σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας της Superleague, οι πράσινοι διατηρούν το πάνω χέρι. Το πρώτο κριτήριο αφορά όλα τα μεταξύ τους ματς την τρέχουσα σεζόν για το πρωτάθλημα. Στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μία νίκη, ενώ στα playoffs ήρθαν ισόπαλες 0-0. Άρα αμφότερες έχουν από 4 βαθμούς.

Το δεύτερο κριτήριο αφορά τα γκολ στα μεταξύ τους ματς. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει στη Λεωφόρο με 2-1, με την ΑΕΚ να απαντά στον δεύτερο γύρο, επικρατώντας με 1-0 στην OPAP Arena. Επιπλέον, στο παιχνίδι των playoffs, στη Νέα Φιλαδέλφεια, το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι είχε λήξει ισόπαλο 0-0. Συνεπώς και στο δεύτερο κριτήριο υπάρχει απόλυτη ισορροπία καθώς τα συνολικά γκολ είναι 2-2.

Το κριτήριο λοιπόν, που κάνει τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού, είναι το τρίτο και τελευταίο. Αυτό αφορά την κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο. Εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος με +2 βαθμούς από την ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι σε περίπτωση ισοπαλίας την Κυριακή, ευνοημένη βγαίνει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο στο ενδεχόμενο που παραμείνει ισόβαθμη με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εν ολίγοις, οι πράσινοι την Κυριακή παίζουν για δύο αποτελέσματα, αφού έχουν με το μέρος τους και την ισοπαλία. Φυσικά, αν η ΑΕΚ κερδίσει στη Λεωφόρο, τότε θα πάρει μαζί της και την πιθανή ισοβαθμία, διότι θα υπερισχύει στο πρώτο κριτήριο. Ουσιαστικά λοιπόν, θα ξεφύγει 4 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και όχι 3, δηλαδή για να ανατραπεί στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές το σκηνικό, θα πρέπει να κάνει δύο γκέλες, κάτι μάλλον απίθανο.

Κάτι αντίστοιχο βέβαια ισχύει και σε περίπτωση νίκης των πράσινων. Αν το τριφύλλι επικρατήσει, η διαφορά πρακτικά θα είναι στο +4 από την ΑΕΚ και θα έχει έτσι το περιθώριο να κάνει και μία ήττα στα εναπομείναντα ματς.

Σε ό,τι αφορά στο σενάριο της ισοπαλίας, η οποία τιμάται στο 3,15, θα πρέπει να δούμε το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών του τίτλου στις τρεις τελευταίες στροφές. Ο Παναθηναϊκός μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (3 Μαΐου), πηγαίνει στο Φάληρο να παίξει με τον Ολυμπιακό (7 Μαΐου) και ολοκληρώνει το πρόγραμμά του εντός έδρας με τον Άρη (14 Μαΐου).

Αντίστοιχα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (3 Μαΐου), πηγαίνει να παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη (7 Μαΐου) και κλείνει το πρωτάθλημα στην OPAP Arena με τον Βόλο (14 Μαΐου).

Θεωρητικά, το πρόγραμμα της Ένωσης είναι πιο βατό. Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό ξέρουν πολύ καλά, ότι σε περίπτωση που πάρουν τουλάχιστον το Χ την Κυριακή, τότε με 3×3 στο φινάλε της σεζόν θα στεφθούν πρωταθλητές έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, ότι και να κάνει η ΑΕΚ στα δικά της παιχνίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments