Αθλητισμός

Άρθρο-καμπανάκι από Θεσσαλονίκη λίγο πριν το ντέρμπι στη Λεωφόρο

Άρθρο-καμπανάκι από Θεσσαλονίκη λίγο πριν το ντέρμπι στη Λεωφόρο

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Η αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ο στριμωγμένος στα σχοινιά του ρινγκ ΠΑΟΚ (θέση στην οποία βρέθηκε μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ), έβγαλε αντίδραση την Κυριακή απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ποιοτικό υλικό όπως έχω γράψει και στο παρελθόν ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το SDNA.

Ο βαθμός δυσκολίας, μόνο μικρός δεν ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Αρης ήρθε στην Τούμπα απελευθερωμένος από άγχος και καλή ψυχολογία για να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Η διαφορά του Δικεφάλου σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν ότι βρήκε ευκολότερα γκολ και έβγαλε αντίδραση παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στοιχεία (γκολ και ποδοσφαιρικός εγωισμός) που έλειψαν από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια που έβγαλαν την ομάδα εκτός διεκδίκησης, ακόμα και της 2ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

Τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ τα γνωρίζουμε. Όπως και προτερήματα. Δεν θα διαμορφώσουμε τώρα άποψη για το υλικό και τις δυνατότητες του. Η προσοχή επικεντρώνεται στον Τάισον και τον Κεντζιόρα, που αποτελούν από τον Ιανουάριο τα νέα πρόσωπα. Ο Βραζιλιάνος ήταν ηγετική μορφή στο παιχνίδι της Κυριακής και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση για τη συνέχεια και φυσικά για την επόμενη περίοδο. Τον Πολωνό θέλω να το δω σε ένα δυο παιχνίδια ακόμα, για να διαμορφώσω ολοκληρωμένη άποψη. Για την ώρα, δεν με εντυπωσιάζει.

Με τη νίκη επί του Αρη, ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της 3ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα άλλαξε το άσχημο κλίμα που είχε διαμορφωθεί στον οργανισμό από τις προηγούμενες ήττες.

Σαφώς και δεν έλυσε κάποιο θέμα, ούτε αποτελεί επιτυχία (παρά τις σοβαρές πρέπει να επισημάνω απουσίες για τους ασπρόμαυρους) μια νίκη επί του Αρη, σίγουρα όμως θα βοηθήσει την ομάδα για την συνέχεια της σεζόν. Όπως θα βοηθήσουν και οι Κωνσταντέλιας – Αντρίγια Ζίβκοβιτς που επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις και η απόδοση τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Το λάθος του Κουλιεράκη που έδωσε δώρο στον Αρη το γκολ με το οποίο προηγήθηκε στο σκορ, αποτελεί την απάντηση στο θέμα που τέθηκε, λόγω της απουσίας του νεαρού από τα προηγούμενα παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι, ο Κουλιεράκης είχε τα ψυχικά αποθέματα, μετά το λάθος του, να μείνει ψυχολογικά ανεπηρέαστος και να ανεβάζει την απόδοση του στην πορεία του παιχνιδιού. Και ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί τον καλό Κουλιεράκη για τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά από το παιχνίδι της Κυριακής. Σε μια κρίσιμη περίοδο μάλιστα, καθώς κρίνεται η προνομιούχος 3η θέση και παράλληλα η ομάδα προετοιμάζεται ψυχολογικά για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι εβδομάδες που ακολουθούν, είναι κρίσιμες όπως αντιλαμβάνεστε και θα παίξει καθοριστικό ρόλο το κλίμα που θα διαμορφωθεί στον οργανισμό. Τι σημαίνει αυτό; Πως το πλέον σοβαρό ζήτημα, είναι να μείνει ανεπηρέαστος ο οργανισμός από κάθε είδους απόπειρα να τον επηρεάσει.

Όπως έχω γράψει και ξαναγράψει, η κριτική για την σεζόν που οδεύει στο τέλος της, θα ξεκινήσει και θα έχει ουσία, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μέχρι τότε, δεν έχει νόημα να συζητάμε τι πήγε στραβά και τι θα μπορούσε να έχει γίνει. Κι αυτό γιατί στην παρούσα φάση, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Αντίθετα, πολλά μπορούν να αλλάξουν από την επομένη του τελικού μέχρι και την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα περίοδο.

ΥΓ Πέλκας και Κρμέντσικ, είναι στο κάδρο του ΠΑΟΚ όπως αποκάλυψε το Σάββατο η FORZA. Οι συζητήσεις είναι διερευνητικού χαρακτήρα για την ώρα. Για τον Πέλκα δεν χρειάζονται συστάσεις. Ξέρουμε ποιος είναι, τι έχει κάνει και τι νιώθει για τον ΠΑΟΚ. Ο Τσέχος είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για τους δυο παίκτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments