Global News

Associated Press: Οι Κινέζοι γυρίζουν την πλάτη στην Volkswagen

Associated Press: Οι Κινέζοι γυρίζουν την πλάτη στην Volkswagen

Πηγή Φωτογραφίας: Mechanic Base

Τα κέρδη της Volkswagen μειώθηκαν κατά 30% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους παρά την άνθηση των επιχειρηματικών δράσεων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Volkswagen μειώθηκαν κατά 30% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους παρά την άνθηση των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, επειδή οι πωλήσεις μειώθηκαν στην Κίνα, όπου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από εγχώρια μοντέλα. Τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν στα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ (5,2 δισεκατομμύρια δολάρια) από 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία με έδρα το Βόλφσμπουργκ.

Ο αριθμός των οχημάτων που πωλήθηκαν αυξήθηκε κατά 7,5%, στα 2,04 εκατομμύρια. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν κατά 21,5%, στα 76,2 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η VW είδε ισχυρή ζήτηση και αυξημένη τιμολογιακή ισχύ — που σημαίνει την προθυμία των πελατών να δαπανήσουν περισσότερα για τα αυτοκίνητά της. Ωστόσο, η εταιρεία πούλησε 14,5% λιγότερα οχήματα στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, όπου ανταγωνιστές όπως η BYD αναπτύσσουν γρήγορα νέα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα σε ανταγωνιστικές τιμές και ανταγωνίζονται ξένες μάρκες. Η BYD Auto, που ανήκει στην κατασκευάστρια μπαταριών BYD Co., προηγήθηκε της Tesla σε συνολικές πωλήσεις το 2022 με 1,9 εκατομμύρια οχήματα. Τα μισά ήταν υβριδικά βενζινοηλεκτρικά, ενώ ο στόλος της Tesla είναι καθαρά ηλεκτρικός. Η Volkswagen δήλωσε ότι είναι «σίγουρη» ότι μια διευρυμένη γκάμα μοντέλων και πιο ειδικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά για την Κίνα θα σήμαιναν ότι οι παραδόσεις στη χώρα θα «ανακάμψουν κατά το υπόλοιπο του έτους». Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ένα νέο κέντρο καινοτομίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την κινεζική πόλη Hefei.

Η VW δήλωσε επισήμως ότι προωθεί συστηματικά την κίνησή της στα ηλεκτρικά οχήματα, πουλώντας 141.000 αυτοκίνητα μόνο με μπαταρία κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ή περίπου το 7% των συνολικών παραδόσεων. Επιβεβαίωσε τις προοπτικές κερδών της για το έτος και είπε ότι η μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα της αντικατοπτρίζεται σε ένα βιβλίο παραγγελιών 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 260.000 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου επιβαρύνθηκε από μη ταμειακή επιβάρυνση 1,3 δισ. ευρώ από την Volkswagen που αντιστάθμισε τις αγορές πρώτων υλών της, ενώ οι αντισταθμιστές πρόσφεραν ώθηση ύψους 3,2 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments