Πολιτική

Ο Οθ. Ηλιόπουλος και οι αναχρονιστικές αρνήσεις του

Ο Οθ. Ηλιόπουλος και οι αναχρονιστικές αρνήσεις του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αντίθετος είναι επίσης με την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και με την βάση του «10» για την εισαγωγή σε δημόσια Πανεπιστήμια.

Την αναχρονιστική αντίθεση στην δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην πατρίδα μας διατύπωσε σήμερα ο κ. Όθωνας Ηλιόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία και καθηγητής στο… ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Αντίθετος είναι επίσης με την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και με την βάση του «10» για την εισαγωγή σε δημόσια Πανεπιστήμια.

Η παρέμβαση του κ. Ηλιόπουλου δεν είναι, βέβαια, τυχαία, αλλά υπαγορεύεται από την ανάγκη της ηγεσίας του Σύριζα να επικοινωνήσει ευρύτερα τις απόψεις, που ο κ. Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε χθες από το Λαύριο. Πρόκειται για μια κάθετη άρνηση σε μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη εδώ και καιρό.

Η αντίθεση στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων έρχεται σε αντιδιαστολή με όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια συνυπάρχουν αρμονικά, προάγοντας το διδακτικό και ερευνητικό έργο. Μια αντίθεση που εκφράζεται από «έναν καθηγητή του Χάρβαρντ -ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου- που δηλώνει αντίθετος στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα», όπως επισημαίνει και η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Και είναι ο ίδιος καθηγητής, που αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή αστυνομία, την στιγμή που στο σύνολο του δυτικού κόσμου υπάρχουν και λειτουργούν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις ήπιας και διακριτικής αστυνόμευσης. Ένας καθηγητής που «διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο που φυλάσσεται από αστυνομία, δηλώνει αντίθετος στην πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα», υπογραμμίζει η ΝΔ, επισημαίνοντας την αντιφατική κατάσταση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Σύριζα, μιας καθαρά προσωπικής επιλογής δηλαδή του κ. Αλέξη Τσίπρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments