Διεθνή

Λαβρόφ: Εχθρική πράξη η επίθεση των drone στο Κρεμλίνο – Θα απαντήσουμε

Λαβρόφ: Εχθρική πράξη η επίθεση των drone στο Κρεμλίνο – Θα απαντήσουμε

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δεν θα πούμε αν πρόκειται για casus belli, αλλά σίγουρα θα απαντήσουμε με «συγκεκριμένες ενέργειες», απειλεί την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ,

Δεν θα πούμε αν πρόκειται για casus belli, αλλά σίγουρα θα απαντήσουμε με «συγκεκριμένες ενέργειες», απειλεί την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στη φερόμενη επίθεση των drone στον Κρεμλίνο. Παράλληλα, κάνει λόγο για εχθρική πράξη κατά της Ρωσίας.

«Ήταν σαφώς εχθρική πράξη, είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες του Κιέβου δεν θα μπορούσαν να τη διαπράξουν χωρίς τη γνώση των αφεντικών τους», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία.

«Δεν θα απαντήσουμε μιλώντας για “casus belli” ή όχι, θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Σημειώνεται ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία διανύει πλέον τον 15ο μήνα του, αν και η Μόσχα συνεχίζει να τον περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Οι απειλές της Μόσχας και η προειδοποίηση Μπορέλ

Την Πέμπτη, η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον του Κρεμλίνου με στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, απειλώντας ότι θα απαντήσει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε τον ισχυρισμό αυτό σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να έχει υπόψιν της πως η Ρωσία γνωρίζει ότι εκείνη επιλέγει τους στόχους και ότι η Ουκρανία απλά θέτει σε εφαρμογή τα αμερικανικά σχέδια. Δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί αμερικανικής ανάμιξης.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε άμεσα τους ισχυρισμούς, ενώ η Ουκρανία έχει επίσης αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ προειδοποίησε τη Μόσχα «να μην χρησιμοποιήσει αυτή την υποτιθέμενη επίθεση ως δικαιολογία για να συνεχίσει την κλιμάκωση του πολέμου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments