Πολιτική

Μητσοτάκης: Να μας πει στο ντιμπέιτ η αντιπολίτευση ποια είναι η «προοδευτική διακυβέρνηση»

Μητσοτάκης: Να μας πει στο ντιμπέιτ η αντιπολίτευση ποια είναι η «προοδευτική διακυβέρνηση»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σχεδιάζω αναδιάταξη της κυβέρνησης δηλώνει σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα.

Σχεδιάζω αναδιάταξη της κυβέρνησης δηλώνει σε συνέντευξή του στη Realnews ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα.

«Έχουμε και την ωριμότητα και τη διάθεση για μια ακόμη πιο δημιουργική τετραετία (…) Σχεδιάζουμε πράγματι αναδιάταξη στη δομή της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα, εφόσον οι πολίτες μάς εμπιστευθούν ξανά. Και σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση. Πήρατε ήδη μια γεύση από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ αποτελεί αναγκαιότητα για τη χώρα»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει για ακόμα μία φορά τη συνέπεια λόγων και έργων της παράταξής του, αποδομεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως ανεφάρμοστο, καταλογίζει ξανά «προσωπικές εμμονές» στον Νίκο Ανδρουλάκη και στέλνει εκ νέου μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι: «θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι μπορεί να ψηφίσουν Ανδρουλάκη και να προκύψει Tσίπρας “από την πίσω πόρτα”».

«Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα δείξουν ποιον θέλουν στο τιμόνι της χώρας» δηλώνει ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «Έχουμε πλέον πολύ μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και διάθεση να προχωρήσουμε με τόλμη για να υλοποιήσουμε τις αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνικά δίκαιη, ψηφιακή και πράσινη».

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Τα όσα παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας ως πρόγραμμα, εάν ποτέ υλοποιούνταν, θα οδηγούσαν σε μεγάλη αύξηση των φόρων, σε αδυναμία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και εποπτείας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τελικά σε νέα μνημόνια και χρεοκοπία. Δεν θα βλέπαμε επενδυτική βαθμίδα, “ούτε με το κιάλι”. Με μια φράση, αυτή θα ήταν η δεύτερη φορά στη συμφορά».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι «οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν κατά νου ότι μπορεί να ψηφίσουν Ανδρουλάκη και να προκύψει Τσίπρας “από την πίσω πόρτα”». Και τονίζει ότι «Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται συνέχεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και θεωρεί ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και όχι η Νέα Δημοκρατία. Λέει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με άλλον πρωθυπουργό».

Αναφέρεται στο ντιμπέιτ των έξι που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ, επισημαίνει ότι οι πολίτες δεν περιμένουν μία τηλεμαχία για να γνωρίσουν τη δράση και την αξιοπιστία κάθε αρχηγού, και προσθέτει, ωστόσο, ότι θα είναι μία καλή ευκαιρία να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους για την επόμενη ημέρα και πρωτίστως να πει η αντιπολίτευση τι εννοεί με τον όρο «προοδευτική διακυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments