Global News

Telegraph: Οι Φιλελεύθεροι ζητούν από τους Εργατικούς στενότερους δεσμούς με την Ε.Ε.

Telegraph: Οι Φιλελεύθεροι ζητούν από τους Εργατικούς στενότερους δεσμούς με την Ε.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: The New European- FOD Buitenlandse Zaken - Belgium.be

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θέτουν ως προαπαιτούμενο για την εκλογική συνεργασία με τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ την σύσφιξη των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι «Lib Dem» δεν κρύβουν άλλωστε τη θέση τους για υπέρβαση του Brexit και επανένταξη στην Ε.Ε.

Ο Sir Ed Davey, επικεφαλής των Φιλελεύθερων, εξετάζει τη λίστα επιθυμιών του για τη στήριξη μιας κυβέρνησης Στάρμερ με στενότερους δεσμούς με την ΕΕ και αναλογική εκπροσώπηση στην κορυφή. Ο Sir Ed Davey, βετεράνος του 2010-15, κατέστησε ξεκάθαρο ότι είναι έτοιμος να οδηγήσει τους βουλευτές του σε μια άλλη κοινοβουλευτική συμφωνία, αυτή τη φορά με τους Εργατικούς. Αλλά, όπως έκανε εξίσου προφανές, θα κάνει το βήμα για δεύτερη φορά μόνο εάν μπορέσει να αποσπάσει τη συναίνεση του Στάρμερ, επικεφαλής των Εργατικών, γύρω από την «ευρωπαική υπόθεση».

Ο τομέας όπου ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών θα ασκούσε τους ισχυρισμούς του – και εδώ μπορεί κάλλιστα να βρεθεί να πιέζει σε μια ανοιχτή πόρτα – είναι το Brexit. Το κόμμα του διεξήγαγε θορυβώδη εκστρατεία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ενόψει των εκλογών του 2019, αλλά κυρίως δεν έχει ζητήσει από τότε. Η θέση του τρίτου κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας τώρα είναι να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με την ΕΕ, όπως έχει υποσχεθεί και ο Κιρ Στάρμερ, πριν επανενταχθεί στην Ενιαία Αγορά, κάτι που οι Εργατικοί απέκλεισαν.

Απώτερος στόχος είναι η επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μακροπρόθεσμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ξεκαθαρίζουν σε μια ενότητα What We Stand For στον ιστότοπό τους ότι ο τελικός στόχος παραμένει «τελικά, η επανένταξη στην ΕΕ». Σε άλλους τομείς όπως είναι το περιβάλλον και η φορολογία, οι δύο ηγέτες έχουν καθορίσει παρόμοιες πολιτικές και είναι εύκολο να δούμε πώς θα συνεργαστούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments