Global News

CNN: Χάρη υπόσχεται ο Τραμπ στους ταραχοποιούς του Καπιτωλίου

CNN: Χάρη υπόσχεται ο Τραμπ στους ταραχοποιούς του Καπιτωλίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρώην πρόεδρος απαντά σε ερωτήσεις πολιτών στο CNN. Εάν επανεκλεγεί, θέλει να δώσει χάρη στους ταραξίες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα δώσει χάρη στους ταραχοποιούς που καταδικάστηκαν για εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.  «Έχω την τάση να συγχωρώ πολλούς από αυτούς», είπε σε μια δημόσια συνεδρίαση ερωτήσεων και απαντήσεων στο CNN στην πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ.  Όταν ρωτήθηκε αν θα έδινε χάρη και σε μέλη της οργάνωσης της άκρας δεξιάς Proud Boys, απάντησε διστακτικά: «Θα έπρεπε να εξετάσω την περίπτωσή τους».  . Αλλά θα μπορούσε να πει ότι δεν έχετε μια δίκαιη δίκη στην Ουάσιγκτον.

Στις 6 Ιανουαρίου 2021 , υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ που είχαν καταψηφιστεί εκείνη την εποχή, εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού κοινοβουλίου στην Ουάσιγκτον. Το Κογκρέσο συνεδρίασε εκεί για ν επιβεβαιώσει επισήμως τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ είχε προηγουμένως ξεσηκώσει τους υποστηρικτές του σε μια ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι είχε στερηθεί τη νίκη λόγω μαζικής εκλογικής νοθείας. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των ταραχών εκείνων. Η επίθεση στην καρδιά της δημοκρατίας των ΗΠΑ συγκλόνισε τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments