Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Να “φρενάρουμε” το brain drain, να δημιουργήσουμε συνθήκες να γυρίσουν πίσω»

Ανδρουλάκης: «Να “φρενάρουμε” το brain drain, να δημιουργήσουμε συνθήκες να γυρίσουν πίσω»

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ανδρουλάκης: «Η νέα γενιά έχει πολλά εφόδια αλλά λίγες ευκαιρίες»

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της χώρας και την προστασία του Περιβάλλοντος ανέπτυξε ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα (MEGA) εάν συμφωνεί με τη θέση για επαναφορά της ΔΕΗ στο Δημόσιο κι αυτό είναι προϋπόθεση για να συμπράξει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

«Και τώρα το Δημόσιο έχει το 34% και κάνει κουμάντο. Ακόμη το 50% να είχε πάλι το ίδιο θα ήταν. Είναι σαφές. Η θέση μας είναι: Να συνδέσουμε την απολιγνιτοποίηση με επενδύσεις στα δίκτυα και στην αποθήκευση. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα μειωθεί η εξάρτηση από το φυσικό αέριο και θα μειωθούν τα μεγάλα πάρκα ΑΠΕ. Παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάρκων από αγρότες και ιδιώτες στις στέγες κι έτσι θα μειωθεί και το Περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Στην έκτη και τελευταία ενότητα της τηλεμαχίας για τη Νέα Γενιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη (ANT1) τόνισε ότι «η νέα γενιά έχει πολλά εφόδια αλλά λιγοστές ευκαιρίες γι’ αυτό χιλιάδες Ελληνόπουλα τα τελευταία 15 χρόνια έχουν οδηγηθεί στο εξωτερικό».

Για να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη, με ώριμη αγορά εργασίας, με καλές θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς.

Παράλληλα είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της καθημερινότητας τους και έφερε ως παράδειγμα την κοινωνική κατοικία, όπως στην Πορτογαλία όπου «τρέχει» πρόγραμμα για 150.000 κοινωνικές κατοικίες. «Κάτι ανάλογο προτείνει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στις 21 Μαΐου κρίνεται εάν αλλάξει ριζικά η χώρα ή θα παραμείνει σε μια από τα ίδια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητες οι αλλαγές στην οικονομία και τη θεσμική παρακμή που έχει προκύψει.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα υπάρξει. Αλλά τι κυβέρνηση θα είναι αυτή για τη χώρα;» και έθεσε το βασικό πλαίσιο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο συνόψισε σε τρεις λέξεις:

-Εμπιστοσύνη η οποία, σημείωσε, για να αποκατασταθεί απαιτείται αξιοκρατία παντού και διαφάνεια με όλες τις αποφάσεις στη Διαύγεια.

-Αξιοπρέπεια η οποία σημαίνει, εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ισχυρό Κοινωνικό Κράτος με τον πολίτη να μπορεί να πηγαίνει στο ΕΣΥ ξέροντας ότι θα βρει ανταπόκριση στο πρόβλημά του και Ισχυρή Δημόσια Παιδεία για όλους.

-Ανάπτυξη και προοπτική με σταθερή πορεία της οικονομίας με παραγωγή και εξωστρέφεια κι «όχι μια χώρα απέραντο real estate».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε ισχυρή εκλογική δύναμη για να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή με αξιοπρέπεια λέγοντας: «Μπορούμε, εάν ο λαός μας δώσει ισχυρή εντολή, να κάνουμε την αλλαγή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments