Τεχνολογία

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές στο Twitter- Κρυπτογραφημένα μηνύματα και βιντεοκλήσεις

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές στο Twitter- Κρυπτογραφημένα μηνύματα και βιντεοκλήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Μια μέρα μετά την κριτική του στο WhatsApp ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων για το Twitter.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ τα άμεσα μηνύματα που αποστέλλονται στο Twitter θα είναι κρυπτογραφημένα. Τα ιδιωτικά μηνύματα θα μπορούν να διαβαστούν μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Χθες σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Έλον Μασκ κατηγόρησε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta, WhatsApp, ότι δεν είναι αξιόπιστη.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα είναι σε θέση να δει τα μηνύματα των χρηστών του Twitter «ακόμη και αν υπήρχε ένα όπλο στο κεφάλι του». Επίσης, έγραψε στο Twitter για άλλα νέα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, όπως φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις.

Όταν αγόρασε το Twitter το 2022, ο Έλον Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να το μετατρέψει σε μια «σούπερ εφαρμογή» με πολλαπλές λειτουργίες. Στην Κίνα η σούπερ-εφαρμογή WeChat μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την παραγγελία φαγητού μέχρι τις πληρωμές και την ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά μια συγκρίσιμη πλατφόρμα στη Δύση.

Έκτοτε έχει κάνει μια σειρά από δραματικές αλλαγές στο κοινωνικό δίκτυο.

Πολλοί χρήστες του Twitter ζητούσαν εδώ και καιρό να γίνει πιο ασφαλής η υπηρεσία ιδιωτικών μηνυμάτων του. Ωστόσο, ο συγχρονισμός του Έλον Μασκ θα μπορούσε να αποδειχθεί δυσάρεστος για τον ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο θέλει τα μηνύματα αυτά να είναι προσβάσιμα εάν ζητηθούν από τις αρχές επιβολής του νόμου. Υποστηρίζει ότι αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των παιδιών από την κακοποίηση.

Οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Signal έχουν αμφότερες επικρίνει αυτό το μέρος του νομοσχεδίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται κοντά στο τέλος της διαδρομής του στο Κοινοβούλιο.

Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook έχει εισαγάγει κρυπτογράφηση στην πλατφόρμα Messenger με ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών Marketplace.

Τέλος ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι αναμένει ότι τα κρυπτογραφημένα μηνύματα στο Twitter «θα αυξηθούν γρήγορα σε επίπεδο πολυπλοκότητας».

Με πληροφορίες από BBC 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments