Global News

FAZ: Η Δύση χάνει μέρος από την παγκόσμια επιρροή της

FAZ: Η Δύση χάνει μέρος από την παγκόσμια επιρροή της

Πηγή Φωτογραφίας: HJNEWS.COM

Η Δύση χάνει μέρος από την επιρροή της, λόγω της διαδικασίας παγκοσμιοποίησης. Αυτό αποτυπώνεται στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της G7 και φαίνεται και στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Οι τρεις σύνοδοι κορυφής που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου την Παρασκευή καταγράφουν ξεκάθαρα πώς αλλάζει η παγκόσμια πολιτική. Οι χώρες της G7  που συναντήθηκαν στην Ιαπωνία έχουν εξελιχθεί από μια άτυπη οικονομική λέσχη σε μια ελεύθερη δυτική συμμαχία που περιορίζει ενεργά τη Ρωσία και προετοιμάζεται για μια αντιπαράθεση με την Κίνα. Η Κίνα, εν τω μεταξύ, εκμεταλλεύεται την αδυναμία του Ρώσου συμμάχου της για να φτάσει στην Κεντρική Ασία, έχοντας πρόσφατα επεκτείνει την επιρροή της στον Κόλπο. Ο Ζελένσκι πρέπει να πάει ξανά εκεί γιατί δεν μπορεί να υπολογίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να φέρουν τον αραβικό κόσμο στο πλευρό της Ουκρανίας. Η Ρωσία επεκτείνει τη θέση της στην περιοχή εδώ και πολύ καιρό.

Οι κυρώσεις έχουν αποτέλεσμα

Τίποτα από αυτά δεν είναι καλά νέα για τη Δύση, η οποία δυσκολεύεται να αναγνωρίσει την έκταση της απώλειας της σημασίας της. Οι σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η υποστήριξη προς την Ουκρανία φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι πολλά σημαντικά κράτη δεν ακολουθούν το δυτικό παράδειγμα θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Η Μέση Ανατολή, όπου όχι μόνο η Συρία αλλά και το Ιράν βρίσκουν όλο και περισσότερο διέξοδο από την απομόνωση, είναι μόνο ένα θεαματικό παράδειγμα του πώς η Αμερική χάνει βάρος ιδιαίτερα. Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να σταματήσει, είναι συνέπεια της παγκοσμιοποίησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments