Αθλητισμός

ΑΕΚ: Ραντεβού με την ιστορία στον τελικό του κυπέλλου

ΑΕΚ: Ραντεβού με την ιστορία στον τελικό του κυπέλλου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ραντεβού με την ιστορία της έχει το βράδυ της Τετάρτης (24/5, 20:30) η πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Σύμφωνοι, δεν είναι η πρώτη φορά που η «Ένωση» θα αναδειχθεί νταμπλούχα, εφόσον φυσικά επικρατήσει του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ωστόσο, τα 45 χρόνια από τη δεύτερη και τελευταία φορά που το κατάφερε (και τότε κόντρα στους Θεσσαλονικείς) είναι πολλά. Και σε μια σεζόν που έχει… βαλθεί να αρχίζει να ξοφλά τα «γραμμάτια» που χρωστούσε -πρώτα και κύρια στον ίδιο της τον εαυτό- της έχει μείνει ακόμα ένα και μάλιστα «διπλό».

Ένα «γραμμάτιο» που πέρα από το παλμαρέ της, αφορά και τον αντίπαλό της στο μεγάλο ραντεβού.Η σεζόν 2022-23 έχει περάσει ήδη στο πάνθεον της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Μόνο και μόνο η επιστροφή στη φυσική της έδρα ύστερα από 19,5 χρόνια ξεριζωμού αρκεί. Πόσω μάλλον όταν συνδυάζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μια επιστροφή που -συνυπολογίζοντας την καταλυτική επίδραση του Ματίας Αλμέιδα και του τιμ του, καθώς και φυσικά και του ποιοτικότατου ρόστερ της- τη βοήθησε:

Α) Να αρχίσει να επιστρέφει σε στάνταρ που την είχαν συνηθίσει οι φίλοι της (και όχι μόνο): Στην κορυφή παίζοντας το θεαματικότερο ποδόσφαιρο εντός συνόρων, βγαίνοντας πρώτη σε μια σειρά από στατιστικές κατηγορίες, καταρρίπτοντας ρεκόρ (όπως το δικό της στις εκτός έδρας νίκες). Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής, το Champions League!

B) Να σβήνει ανορθογραφίες του παρελθόντος: Από τις λιγότερο σημαντικές (αλλά και ενδεικτικές του τι σημαίνει απουσία έδρας) με τα «επιτέλους καλά ΑΕΚούγεννα», έως εκείνες που άγγιζαν και αλλοίωναν το πρεστίζ του κλαμπ. Διότι την τετραετία που προηγήθηκε, οι επιδόσεις των πρωταθλητών στα ντέρμπι ήταν τουλάχιστον αναντίστοιχες της ιστορία τους. Όμως φέτος επανήλθαν. Και το έκαναν εμφατικά, καθώς νίκησαν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τρεις φορές συνολικά, όσες δηλαδή και στα ντέρμπι «δικεφάλων», μερικές εξ αυτών με ευρείες επκρατήσεις. Mάλιστα, απέναντι στους Θεσσαλονικείς, με το 2-0 της OPAP Arena τον Οκτώβρη, άρχισαν και το εν λόγω… σβήσιμο.

Ήδη οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν ανταμειφθεί, αλλά και… δικαιωθεί για τα όσα υποστήριζαν ότι θα άλλαζαν με την «κανονικότητα» της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πηγή: sporttime.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments